Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran'ın ismi Torbalı Özbey Ortaokulu’nda yeni kurulan kütüphaneye verildi. Bugün resmi törenle açılan kütüphanenin açılışına İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Emre Balci, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun’un yanı sıra şehidimizin annesi ve yakınları katıldı. Kütüphane yapılan konuşmaların ve edilen duaların ardından kurdele kesimi ile açıldı.

ÖTER: “BU VATANIN HER KARIŞ TOPRAĞI KANLA SULANMIŞ”

Açılış töreninde söz alan Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, “Bu vatan için bir sürü şehit verdik.  Kolluk  kuvvetlerimiz vatan savunmasında birçok şehit verdi.  Bu vatanın her karış toprağı kanla sulanmış.  Bundan dolayı vatanımız çok değerli. Bundan sonra da şehitlerimiz olacak. Hepsine minnettarız.  Onlar sayesinde huzur ve güvenlik içinde yaşıyoruz. Bizler devlet olarak her zaman şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanındayız.  Bizlerin yanı sıra genç kardeşlerimiz de şehitlerimizin ismini yaşatmak için çaba sarf ediyor.  Hepsinin emeğine sağlık. Bu yıl Torbalı’da 9 tane Şehit Kütüphanesi açıldı. Bizler için çocuklarımızın şehitlerini bilmesi ismini yaşatması gerçekten çok önemli. Bizler bugün varız yarın yokuz. Çocuklarımız milli ve manevi duyguları asla unutmasın. Bizler bugüne kadar getirdik bizden sonra da çocuklarımız devralacak. Herkese katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.   

ATABAY’IN MESAİ ARKADAŞIYDI

Mesai arkadaşını kaybettiği için büyük üzüntü duyduğunu ifade eden, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, “Değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün benim için çok anlamlı bir gün. Siirt’te görev yaptığımız sürece iki şehidimiz oldu. Bir tanesi Yasin Baran kardeşimiz diğeri ise Reşit Koçak kardeşimiz.  İkisi de bizim için  mezara kadar hatta ahirette de can dostumuz. Bizim dinimizde şehitlerimiz ölümsüzdür. Onlar sayesinde bizler yaşıyoruz. Ülkemiz dört tarafı ateş çemberi ile çevrili bir cennet. Terör ülkemizde bitmeyecektir. Bizim kararlılıkla yaptığımız bu mücadeleyi yaşatmak en büyük vazifemiz. Bunun da en önemli kısmı şehitlerimizin yaşatılması. Ben bugün çok mutlu oldum. Yapmış olduğunuz proje nezdinde sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEKİN: ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ

Kütüphane açılışına katılan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ise “Bugün burada çok anlamlı bir projeye şahitlik ediyoruz. Şehitlerimiz bizlerin güvenliği için hayatlarını hiçe sayarak mücadele etmişlerdir. Haklarını ödeyemeyiz. Bizim de görevimiz şehitlerimizin ismini gelecek nesillere aktarmaktır. Bunun için Torbalı Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Ben buradan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet gazilerimize de sağlıklı bir yaşam diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.