Hakkar'nin Şemdinli ilçesindeki bir üs bölgesinde kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında, çığ düşmesi sonucu 2 asker kar altında kalmıştı. Kar altından yaralı olarak kurtarılan Torbalılı Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen şehit olmuştu. Ailesinin üç çocuğundan en küçüğü olan Uzman Çavuş Özbent'in Torbalı’daki baba ocağına acı haber ulaştı. Önceki gün askeri tören ile Ayrancılar Mezarlığına defin edildikten sonra baba Mevlüt Özbent, Torbalı Güncel Gazetesi’ne açıklama yaparak oğlunun ne kadar fedakar ve cömert olduğunu dile getirdi.

‘GÖRÜLMEMİŞ BİR KONVOY YAPACAĞIM’

İlkokulu Ayrancılar Ortaokulu, Lise eğitimini Torbalı Atatürk Lisesinde tamamlayan Ayrancılar bölgesinin sevilen ismi Mehmet Onur Özbent, Celal Bayar Üniversitesi Muhasebe mezunuydu. Davranışı ve yardım severliği ile bilinen ailenin en küçüğü, 4 yıl önce Uzman Çavuş olarak göreve başladı. Kuzey Irak gibi bölgelerde görev yapan Özbent’in önceki gün gelen şehit haberi ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Ayrancılar Mahallesi 84.sokakta bulunan evlerinin önünde taziye dileklerini kabul eden baba Mevlüt Özbent, Torbalı Güncel Gazetesine yaptığı açıklamada, “Yüreğimize ateş düştü. 3 evladımın en küçüğüydü. İyi bir evlattı. Ailemizi her daim gururlandırdı. Çevrenin takdirini toplayan güzel yürekli biriydi. Bize her zaman ‘Görülmemiş bir konvoy yapacağım’ derdi ve dediği gibi oldu” diye konuştu.

SÖZLEŞMESİ BU YIL SONA ERECEKTİ

Yaptığı her görevi başarıyla yerine getiren ve 4 yıl boyunca aldığı görevleri layıkıyla yerine getiren 30 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent, bu yıl sözleşmesi sona erecekti. Görev süresinin sona ermesiyle Torbalı’ya geri dönmesi beklenirken ne yazık ki şehadet haberi geldi. Bu süreçte kendilerinin yanında olarak destek veren herkese teşekkürlerini ileten Baba Özbent, “Evlat acısını anlatılmaz. Böyle bir acıyı hiç kimsenin yaşamamasını diliyorum. Bu süreçte yanımızda olan devlet yetkililerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur daha birçok kişiye teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.