Torbalı değil bütün dünya büyük bir tehlikeye karşı mücadele veriyor.

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı çalışmalar takdire şayan. Tabi ki bu sorun ilk önce Çin’de çıktığında bizim Ülkemizde yaprak kımıldamıyor, deyim yerindeyse hiç oralı olmuyor ve umursamıyorduk. Korona gündemi yaklaşık iki aylık bir mevzu. Sadece TV’lerde izliyor gazetelerde okuyor hiç de istifimizi bozmuyorduk. Ne zaman hükümet yetkilileri açıklama yaptı Büyük Millet Meclisinde termal kameralar göründü işte o saatte bizim bacayı ateş sardı. Oysaki Çin’de yangın varken saçını tarayan Torbalılılar şimdilerde ortalık karışsın diye mücadele veriyorlar.

Uzun zamandır korona gündemini takip ederim. Virüsün en sevindirici yönü çocuk ve genç yaştaki kişilerde büyük etki göstermemesi. Dünya sağlık örgütleri konuyla ilgili teyakkuzda. Daha iki gün önce 101 ve 103 yaşındaki korona virüsü konulan hastanın iyileştiği haberlerini okuduk.

Ancak ne hikmetse Torbalı’da bir vaka olmamasına rağmen çok büyük bir vesvese var.

Şimdi bu yangını yakan ortalığı karıştıranların eline ne geçiyor. Bırakın bu vesveseyi. Bu vesvesenin Torbalı’daki ocağı Torbalı Devlet Hastanesidir. Torbalı Devlet Hastanesinde çalışmakta olan birkaç personelin yakın çevresine anlattıkları şüpheler neticesinde ortalık yangın yeri.

Yok efendim yurt dışına giden bir kafilenin şu anda Torbalı Devlet Hastanesinin 3. Katında kontrol altında tutulduğuyla ilgili bir dedikodu virüs gibi yayılmakta.

Sabahtan beri telefonlara yetişemez olduk.

Şu an itibariyle anladım ki Torbalı’da birçok senarist var.

 Birkaç tanesini sizde neşelenin diye yazma gereği duyuyorum: bir fabrikatör, özellikle yurt dışına ithalat yapıyormuş. Alacağı olan ödemeyi alamadığı için İtalya’ya gitmiş. Dönüşte haliyle korona virüsünü kapmış. Böyle bir senaryo, böyle bir yalan yok okumaya devam edin, neşenizi kaybetmeyin.

Haliyle bu fabrikatör ölmüş, Mezarlıklar müdürlüğü ekipleri korkudan defin işlemini gerçekleştirmemiş. Yakınları arı kıyafeti giyerek defin işlemini gerçekleştirmişler.

Bunun gibi ne hikayeler var, hikayede değil bu başlıca yalan.

Ben bu konuyla ilgili en yetkili kişi olan İlçe Kaymakamı Sayın Ercan Öter ile görüştüm. Şu an çok şükür bir vaka olmadığını kendisinden de duydum. Öte yandan Yazı İşleri Müdürümüz İbrahim Danış, bugün şehitler anıtında Kaymakam Ercan Öter ile Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Topçu’nun kulaklarına kulak misafiri olmuş. Tebrik ederim, gazetecilik budur.
Başhekim kaymakama aynen şu ifadeleri kullanmış:

Herhangi bir olumsuz gelişme yok. Hastane olarak hazırız, önlemlerimizi aldık. Bazı başvurular oluyor ama söz konusu virüsle ilgili herhangi bir iz yok. Gerekli tüm tedbirler alınmış durumda. Bu vakanın Torbalı’ya ulaşabileceğine çok ihtimal vermiyoruz.

Ayrıca Torbalı devlet hastanesinde iş bilen doktor ve konuya hakim birkaç kişiyi daha aradık. Onlar da ‘Hastanede çalıştığımız halde bizde benzer gereksiz-asılsız duyumlar alıyoruz. İlçe sağlık ve hastane yönetimi Sağlık Bakanlığı’nın tedbir ve önemlerini yerine getiriyor. Bizleri üzen konu virüs nedeniyle vatandaşın hastaneden kopması. Bugün bu şüpheyi duyan bir kişi farz edelim pozitif sonuç alacaksan kaçarak sadece kendine değil bütün sevdiklerine zarar verecektir. O yüzden olabildiğince hastaneden kaçılmamalı ve virüsten korkulmamalı. Kimse dedikoduların oyuncağı olmasın’ şeklinde ifadeler kullandı.

Dipnot: Sosyal medyada bu gönderinin altına yorumlarınızı bekliyorum. Aklı başında insanlar elini taşın altına koymadıkça böyle şarlatanlara gün doğar