28 Ocak 2021, AK Parti İzmir Milletvekili  Sayın Mahmut Atilla Kaya, ihale sürecinin başladığını belki de 9.kez söyledi. Bir Adem Aksakallı sözü gibi ‘9. Müjdeydi’

28 Ocak 2021’den önce 7 yıllık mesleki hayatımda abartısız 70 kere bu kavşağı haber yapmışımdır. Bunun 35’i yaşanan sıkıntıdandı, 35 ise kendi gündemimi kurtarmaktı.

Tarih 3 Mart’a geldi. İhale gerçekleşti. Gazeteciyiz, araştıracağız. Firmayı ve ihaleyi aldığı bedeli de haberleştirdim. Var mı yalan yok!

Mayıs ayı sonu, ‘3 ay olacak neredeyse hani nerde köprülü kavşak?’ dedim. Firmayı aradım. Telefonu açan bayan, “Biz o projeyi yapmayacağız” dedi. Biraz bekleyip izledim, çalışmalar yine başlamayınca durumu haberleştirdim.
 
Vekil beyin telefonundan sonra firma yönetim kurulu başkanı aradı, ‘Size yanlış bilgi vermişler, özür dileriz süreç devam ediyor. Ancak ihaleyi bize verileceğini de sanmıyorum.’ dedi. En iyi ihtimalle de çalışmaların önümüzdeki yıl başlayacağını söyledi. Gazetecilik, aldık son açıklamayı da haberleştirdik. Var mı yalan? Yok.
Apar topar AK Parti İlçe Başkanlığı toplandı. Başladı ‘Yalan haber’ demeye İlçe Başkanı Selman Günaydın.

Şimdi soruyorum İhalenin üzerinden 96 gün geçtiği YALAN mı?
Ben gazeteciliğe başladım zemin etüdü yapıldı, 7 yıldır gazeteciyim hala orada köprü yok geçin köprüyü çalışma yok, YALAN mı?

İnsanların orada çile içinde kaldığı, ambulansların hayat kurtarmada ecel teri döktüğü YALAN mı?

Daha önce ‘Battı-çıktı’ dediniz, ‘Yapacağız’ dediniz, ‘İhaleye çıkıyoruz’ dediniz, hiçbir şey olmadı YALAN mı?

Meslekte çaylak da değilim üstelik en kıdemli benim, (eskiler bıraktı) hadi ben cahilim yapamadım doğrusunu haberin, beni aydınlatın bu kavşak ne zaman yapılacak?


Bugünkü açıklama da ‘En kısa sürede kavşak tamamlanacak’ dediniz. Bırakın bugünü, kendinizi de kurtarın; 2021 yılının içerisinde çalışmanın başlayacağının sözünü verebilir misiniz?


Firma sahibi de ihale sürecinin üzerinden 96 gün geçmesine rağmen bir karara bağlanmamasını hayretle karşılıyor. Adamlar ihaleyi kazanmış, hem de belirlenen sınıra en yakın bedeli vererek, 96 gündür bekliyorlar kazmayı vuracaklar diye. Neden adamlara iş teslimi yapılmıyor?

Bakın 3.köprü, ihale tarihinden bir yıl sonra inşaata başladı. Kemalpaşa Kavşağı için nasıl önümüzdeki yıl ifadeleri kullanılıyor?

Yaz geldi, domates kamyonları yine tıkayacak orayı, insanlar çile içerisinde kalacak. Bir ihaleyi sonuçlandırmak bu kadar mı zor?

Açıklamada sayın Günaydın, her şeyi demiş ama kavşağın ne zaman başlayacağını dememiş, firmanın neden böyle bir açıklama yaptığını dememiş, neden bu kadar süre beklendiğini dememiş, neden insanlara verilen sözlerin tutulmadığını dememiş, önceki ihalelerin neden iptal edildiğini dememiş. Yav hadi ben yalan haber yaptım. Bize doğrusunu anlatın, onu da dememiş.

Korkarım bir Pazar günü Sedat Peker açıklayacak köprü ile ilgili gerçekleri.