Torbalı’daki camiler yeniden cemaatle buluşmak için gün sayıyor. İlk etapta Cuma namazıyla açılacak olan ibadethanelerin tamamı açılmayacak. 29 Mayıs ,t,bar,yle Torbalı’da sadece 30 cami açılacak. Bu camilerin içinde değil bahçelerinde ibadet gerçekleşecek. Pandemi sürecinde öncelikli olarak açılacak olan camiler şu şekilde sıralandı:
Alpkent Cami, Atatürk Mahallesi Hicret Cami, Ayrancılar Merkez Cami, Ayrancılar Fatih Cami, Ayrancılar Hacı Osman Cami, Ayrancılar Siteler Cami, Ayrancılar Sultan Abdülhamit Cami, Ertuğrul Cami, Hacı Fatma Topalan Cami, İmam Hatip Lisesi Cami, Mümin Mesci Cami, Merkez Orhaniye Cami, Pancar cami, Çaybaşı Cami, Subaşı Cami, TOKİ Cami, Torbalı Cami, Yazıbaşı Cami, Yazıbaşı Mevlana Cami, Yıldırım Bayezid Cami, Dirmil Yukarı Cami, Karakuyu Merkez Cami, Çapak Cami, Özbey Cami, Yeniköy Cami, Yeşilköy Cami, Dağkızılca cami, Kırbaş Cami ve Muratbey Cami.

İL MÜFTÜSÜ KURALLARI AÇIKLADI

Öte yandan İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanlar olarak çok mahzun bir ramazan geçirdikleri için hüzünlü olduklarını söyledi. Açıklamalarını sürdüren Balkan şunları kaydetti:

"Çalışmalar bittiğinde bir genelgeyle gerekli şartları taşıyan camileri ibadete açmış olacağız. Kentte çok sayıda cami var ama bu süreçte 900 civarında camiyi ibadete açarız diye öngörüyoruz ama kriterleri görmemiz gerekiyor. Genel anlamda camilerde alınan tedbirler uygulanacak. Mesela, maskesiz içeri girilmemesi, sosyal mesafe kuralına uyulması ve camilerimizde şu anda da var ama muhtemelen o dönemde daha yoğun bir şekilde dezenfeksiyon işlemine ağırlık vereceğiz."