Torbalı’da açıldığı günden bu yana övgü dolu sözlerle bahsedilen Studio Aslıcan Özdim, EMS sistemini Torbalı’ya tanıtmış ve sevdirmişti. Kısa sürede kalıcı kilo verdiren ve bir 25 dakikalık bir seansı 3 bin kalori yaktıran EMS’nin yanı sıra Reformer Pilates alanında da hizmet veren Studio Aslıcan Özdim, düet ve tek derslerle danışanlarına hizmet veriyor. Son zamanlarda erkeklerin de ilgi gösterdiği Reformer Pilates için ayrı özel bölümü bulunan ve alanında deneyimli İstanbul’dan gelen Burcu Gül’ün Pilates Antrenörü olarak hizmet verdiği Studio Aslıcan Özdim’de hayaller bir bir gerçeğe dönüşüyor.

PİLATESİN KADIN SPORU OLDUĞU BİR ŞEHİR EFSANESİ

Kadınlar kadar erkeklerin de reformer pilatesle hayallerine kavuşabileceğini hatta çok daha başarıı sonuçlar aldığını belirten Aslıcan Özdim, “Pilatesin kadınlar için olduğu bir şehir efsanesinden başka bir şey değil” dedi. Özdim, “Dik bir duruş, daha sıkı kas yapısı ve daha iyi bir vücut performansı arayan her erkek için reformer pilates en iyi spor. Tabii bir de erkeklerin rüyası “six pack” karın kaslarını unutmayalım… Pilatesin fazla esneklik gerektirdiği düşüncesiyle sadece kadınlara özgü bir spor olduğu sanılıyor. Oysa bu tamamen yanlış bir algı… Erkekler de özellikle dik bir duruş, daha sıkı kas yapısı ve daha iyi bir vücut performansı arıyorsa, pilatesten önemli fayda sağlıyor. Zaten pilatesin yaratıcısı Joseph Pilates’in de bir erkek olduğunu unutmamak lazım” dedi.

KARIN KASI İSTEYENLERE

Reformer pilatesin faydalarından da söz eden başarılı antrenör, “Reformer pilateste, makaraların direnciyle çalışan bir alet kullanılıyor. Bu yöntemle özellikle eklemlere aşırı yük bindirmeden daha güçlü ve daha uzun kas yapısı oluşturuyor. İşte bu özellikleriyle erkeklerin de iki yöntemle de kolaylıkla yapabileceği ve çok iyi sonuçlar alabildiği bir spor dalı olarak öne çıkıyor. Erkeklerin kadınlara oranla karın bölgesi yağlanmaya daha müsait. Pilateste tüm hareketlerde core kaslarınıza konsantre olmak gerekiyor. Yani sadece karın çalışırken değil, diğer hareketlerde de karın kullanılıyor. Pilates hareketleri yavaş ve kontrollü bir şekilde yapıldığından ve bazı pozları birkaç dakika durarak yapmak gerektiğinden, karın altındaki en iç kaslar da çalışıyor. Böylelikle six packs altındaki kaslar da devreye giriyor. Aslında erkeklerin altılı karın kaslarını oluşturması kadınlardan daha kolay oluyor. Günümüzde pek çok erkek ve sporcu da pilatesi karın ve abdominal kasları çalıştırdığı için tercih ediliyor. Pilates, karnın dört bölgesini eş ölçüde çalıştırmaya odaklanıyor. Eş ölçü, küçük hareketlerle kasın daha çok çalışması ve bunun sonucu daha da güçlenmesi ve daha etkin sonuç alınması anlamını taşıyor.” dedi.