Sadık İleri Bulvarı’nda Zabıta’dan herhangi bir izin almadan, trafiği tehlikeye atacak şekilde satış yapan Fenerbahçe lisanslı TIR’ının görevlisi ile Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur arasında tartışma yaşanmıştı. Yaşanan tartışma Torbalı Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Refik Erol tarafından abartılmış, yanlı gazetelerde siyaset malzemesi haline gelmişti. Aynı zamandan Milliyetçi Hareket Partisi’nin İlçe Başkan Yardımcısı olan Refik Erol’a başkanlığını yaptığı derneğin yöneticilerinden Fatih Erkut’tan çağrı geldi. Erol’un siyaset yaptığını ifade eden Erkut, ‘Ya siyaset yap, ya dernek başkanlığı’ ifadelerini kullandı.

İSTİFA ÇAĞRISI

Sosyal medya hesabından iftira ve linç kampanyasına karşı açıklama yapan ve aynı zamanda İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı olan Fatih Erkut, “Bir Fenerbahçeliler Derneği Yöneticisi Olarak Söylüyorum. Sen mahcubiyetini yazdın gazeteci arkadaş İsmail Saymaz’dan girip Fenerium tırından çıktı. Fenerbahçeliler derneğinde her siyasi partiden insan var. Derneği ya Fenerbahçeliler Dernek Başkanı Refik Erol olarak yürüt ya da istifa et, siyaset yap” dedi.

ERKUT: BU BİR LİNÇ GİRİŞİMİ

İsmail Uygur’un önüne gelenle tartışacak birisi olmadığını ifade eden Erkut, “Fenerium TIR’ı Sadık İleri Bulvarı’nda trafiğin en yoğun olduğu yere, trafiği tehlikeye atracak şekilde kurulmuştu. Oradan geçerken Başkan İsmail Uygur, görevliyi uyarmış. Görevli ‘Bize bu yeri Dernek Başkanı Refik Erol gösterdi’ şeklinde demeç verip, başkanı dinlememiş. Orda yer gösterme yetkisi Refik Erol’un mu? Belediyeye ya da zabıtaya başvuru gerçekleşmiş mi? Tamamen yasal olmayan bir durumun mağduru gibi kendilerini göstermeye ve burada linç kampanyası ile bir şehre ve belediye başkanına zarar vermeye çalışmak siyasetten başka bir şey değil. Bahsi edildiği gibi ‘Kepçe gönderir, tırı kaldırırım’ şeklinde sözler gerçeği yansıtmamaktadır. Biz de siyaset yapıyoruz. Ama bu siyaseti etik şekilde yürütüyoruz. O yüzden çağrımı yeniliyorum. Refik Erol ya dernek başkanlığı yapsın ya da siyaset” ifadelerini kullanarak aksi halde kendisinin istifa edeceğinin sinyalini verdi.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Belediye Başkanı Basın Danışmanı Adem Aksakallı ile görüşmesinde Refik Erol fikir sorarak “Üzerimde çok büyük bir baskı var. Ya açıklama yapmalıyım ya da istifa etmeliyim” demişti. Biz de kendisine Torbalı Güncel olarak soruyoruz:

Torbalı Fenerbahçeliler Derneği ve AK Parti Torbalı İlçe Yönetiminde Başkan Yardımcısı olan Zeynel Dalgıç’ın baskısı altında mı kaldın. Yoksa şu an başkan yardımcısı olduğun Torbalı Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanının baskısına mı maruz kaldın?

 Sen bu tartışmanın öncesinde hangi siyasetçilerle görüştün?

 Hangi siyasetçi seni nasıl yönlendirdi?

Neden 24 saat bekledin ve Fenerbahçeli yetkililer ile Belediye yetkililerinin görüşmesine engel oldun.

Bu soruların cevabını biz de kamuoyu da an itibariyle merak ediyor.