Her Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pide, bu yıl Torbalı’da gramajı düşük ancak fiyatı artırılmış haliyle çıkarılacak. İzmir Ticaret Odası Meclisinin aldığı kararın İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylanan yeni tarifeye göre, 320 gram Ramazan pidesinin 10 liradan satılacağı açıklandı.                                                                                                                  

PİDEDE KULLANILAN UNUN ÇUVALI 650 LİRA

Dev bir spor kompleksi kurulacak Dev bir spor kompleksi kurulacak

İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, geçen yıl 350 gram pidenin 6 liradan satıldığını hatırlatarak, artan maliyetler nedeniyle fiyatı 10 liraya çıkardıklarını, gramajı da 300 gram yerine 320 gram olmasına karar verildiğini söyledi. Sağır, yeni fiyat ve gramajla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Pideyi, normal ekmek yapımında kullanılan çuvalı 400 lira olan undan yapamıyoruz. Pidede kullanılan unun bir çuvalı 600, 650 lira dolayında. Susamı var, başka girdileri var pide imalatının. Mesela yeni kürek yaptırıyorsun, yeni bir kadro kuruyorsun. Şu anda personel de bulamıyoruz. Kalifiye eleman yok. Eldeki elemanlar da çok yüksek paralarla çalıştırılıyor. Zaten biz yıllardan beri pidenin fiyatını biz meclisten çıkarıyoruz. Bizim komitenin de görüşünü alıyorlar ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gidiyor. Orada da onaylandığında yürürlüğe giriyor. Birlik, bu gramajı ve fiyatı onayladı. Fırıncılar, bu karara uyacak.”

Pidede yeni tarife, Ramazan ayının ilk günü olan 23 Mart’tan itibaren uygulanacak.