2015 yılında çıkan genelge ile birlikte 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla bugün İlçe Kaymakamlığı’nın organizasyonuyla, Torbalı Belediyesi ev sahipliğinde kahvaltı organizasyonu gerçekleşti. Beyaz Kafe’de düzenlenen muhtarlar günü etkinliğine Torbalı Kaymakamı ErcanÖter, Belediye Başkanı Mithat Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Güngör, Emniyet Müdürü Murat Muhittin Yener, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emre Balci, Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, ilçedeki Kamu Kurum Amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

24 SAAT HALKIN HİZMETİNDE

 Kahvaltı yapıldıktan sonra Muhtarlar günü nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi ve Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, günün anman ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Doğan, “Muhtarlarımız 7 gün 24 saat halkın ve devletin hizmetindedir. Halkın doğumundan ölümüne kadar her kademede halk ile bürokrasi arasında köprü olan halka en yakın olan seçilmişlerdir. Günümüzde muhtarlarımızın değerinin devletimiz tarafından bilinmiş olması bizleri sevindiriyor.  ” dedi. Doğan, ayrıca yarın çelenk törenine tüm muhtarları davet ederek konuşmasını tamamladı

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, gerçekleşen kahvaltı organizasyonunda yaptığı açıklamada “Kıymetli muhtarlarımız bizim aynı zamanda en yakın mesai arkadaşlarımız. Hep birlikte ilçemize hizmet vermeni mutluluğu ve gururu yaşadığım tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü kutlu olsun” dedi. Öte yandan Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, “Türkiye’de en çok muhtarlarla toplantı yapılan ilçe Torbalı. Muhtarlar sorunların çözümünde canla başla çalışarak bizlere yardımcı oluyor. Gerek benim, gerek belediye başkanımızın gerekse de diğer kurum amirlerinin kapısı her zaman siz muhtarlara açık. Çünkü siz kendi talebinizden ziyade vatandaşın talebi için kapımızı çalıyorsunuz. Muhtarlarımızın muhtarlar gününü en içten dileklerimizle kutluyorum. Sizleri çok seviyoruz” şeklinde konuştu.