Torbalı’da  Sağlık Müdürü Mehmet Park'ı ardından olay yeri civarında karşılaştığı ve tehditle evine girdiği bir doktorun eşini öldürülen zanlının polisle çatıştığı markette çalışan görgü tanıklarından Ömer Yıldız, şüphelinin oldukça soğuk kanlı göründüğünü söyledi. Yıldız, "Alışveriş yaptı ama dışarı çıkmadı. 'Dışarıda düşmanlarım var. Buradan çıkmama yardım et' dedi. 'Ben de kaçacak yer yok tek çıkış var. Neden kaçıyorsun?' dedim. 'Düşmanlarım var beni öldürecek' dedi. O anda içeriye polisler girdi" dedi.

SOĞUKKANLIYDI

İzmir'de Torbalı İlçesi Sağlık Müdürü Mehmet Park'ı ardından olay yeri civarında karşılaştığı ve tehditle evine girdiği bir doktorun eşini öldürülen zanlının polisle çatıştığı markette çalışan görgü tanıklarından Ömer Yıldız, şüphelinin oldukça soğuk kanlı göründüğünü söyledi.  Zanlının cinayetleri işledikten sonra girdiği markette çalışan Ömer Yıldız (18), AA muhabirine yaptığı açıklamada, şüphelinin saat 00.20 sıralarında çalıştığı markete geldiğini, alışveriş yapıp ayrıldığını belirtti.  Şüphelinin yaklaşık 15 dakika sonra yeniden markete geldiğini ve gezindiğini aktaran Yıldız, "Alışveriş yaptı ama dışarı çıkmadı. Bana 'Dışarıda düşmanlarım var. Buradan çıkmama yardım et' dedi. 'Ben de kaçacak yer yok tek çıkış var. Neden kaçıyorsun?' dedim. 'Düşmanlarım var beni öldürecek' dedi. O anda içeriye polisler girdi. 'Dur' ihtarında bulundular ama şahıs durmadı. Hemen silahına sarıldı. Polise silahını yönetti. Polis de silahını çıkardı. O an ben de orada, köşede eğilmiş bekliyordum. Polis bana 'çık dışarı' dedi. Ben de dışarı çıktım." dedi. Yıldız, otele doğru gittikten 5 dakika sonra 3-4 el silah sesi duyduğunu, çalıştığı markete tekrar geldiğinde cam kırıkları ve boş silah mermileri gördüğünü anlattı. Olay yeri ekiplerinin hemen geldiğini dile getiren Yıldız, "Şahsın kuşkulu bir hareketi yoktu. Çok soğukkanlı ve sakin biriydi. Kendini hiçbir şekilde fark ettirmiyordu. Ben o anlarda şoka girdim, korktum, İlk defa hayatımda silah görmüştüm." şeklinde konuştu.

Yaralanan polis memuru Yaşar K'nın Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği öğrenildi.

Jandarma ve polis ekiplerinin kaçan zanlıyı yakalamak bölgedeki geniş çaplı araştırması devam ediyor.