Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ile birlikte gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarına yenilerini ekledi. Son günlerde ilçe genelinde yaşanılan 3 ayrı oto hırsızlık olayında araçları bulup sahiplerine teslim eden Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri bu kapsamda 3 kişiyi de gözaltına aldı. İlk olay 18 Aralık günü gerçekleşti. Sabah saatlerinde Torbalı Mahallesi’nde çalınan 45 KA 1089 Plakalı 1993 Model Kırmızı renkli bir otomobili çalındı. Hırsızlıkla ilgili işlem başlatan polis, konu ile ilgili olarak Jandarma komutanlığı görevlilerine de bilgi verdi. Ayrancılar’da jandarma tarafından bulunan aracın beyaz renge sprey boyayla  boyandığı görüldü. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen araçta gerekli incelemeler yapıldıktan sonra araç, sahibine teslim edildi.

JANDARMAYLA İŞBİRLİĞİ

Bu aracın bulunduğu gün yine Ayrancılar bölgesinde 35 TUP 33 plakalı Bordo renkli Doğan marka bir aracın çalınmış olduğu ihbarı alınması üzerine; konu ile ilgili olarak jandarma komutanlığı ile birlikte yapılan güvenlik kamerası incelemesinde daha önce çalınan 45 KA 1089 plakalı kırmızı renkli aracı beyaza boyayan kimliği tespit edilemeyen iki şahsın çaldıkları araçla gelerek 35 TUP 33 plakalı aracı çaldıkları 45 KA 1089 plakalı bırakarak kaçtıkları anlaşılmıştır. Bahse konu 35 TUP 33 plakalı araç da ertesi gün Bornova’da terk halde bulunmuştur. Şahısların il merkezinde ve çevre ilçelerde işyerinden ve kurumdan hırsızlık olaylarına karışmış oldukları öğrenildi. Görevliler tarafından şüpheleri tespit etme çalışmaları devam etmektedir.

TORBALI’DA ÇALDILAR ÖZDERE’DE YAKALANDILAR

Bir diğer hırsızlık olayı da 20 Aralık’ta gerçekleşti. 7 Eylül Mahallesi’ndebir iş yeri önünden 26 ACU 860 plakalı kamyonetin çalınmış olduğu ihbarı alınması üzerine Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü hemen inceleme başlattı. Polis olay ile alakalı olarak diğer ilçe müdürlükleri ve jandarma komutanlıklarına bilgi verdi. Özdere Jandarma Karakol mıntıkasında jandarmanın ‘Dur’ ihtarına uymayan 26 ACU 860 plakalı kamyonet jandarma tarafından kovalamaca sonucu yakalanmıştır. Araçta bulunan Şüpheliler M. E. Y. , M. A. ve S. D. isimli şahıslar gözaltına alındıktan sonra Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. İfadeleri alındıktan sonra Torbalı Adliyesi’ne sevk edilen M.E.Y. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şahıslardan M.E.Y.’nin çok sayıda oto hırsızlığı kaydı olduğu öğrenildi.