Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Buse Gülser Karakan ve Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü  ‘’ Sağlığını Koru Patili Dostlarımızı Doyur “ adlı bir projeye imza atmıştı. Proje kapsamında evlerde ikinci kez ısıtıldığı takdirde insan sağlığını tehlikeye sokan besinler ve sokak hayvanlarının besin ihtiyaçları hakkında bilgilendirici broşür dağıtıldı. İnsan sağlığını tehdit edecek sorunları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda yemek arayışı içerisinde olan sokak hayvanlarının çöp konteynerlerini karıştırırken zarar görme ihtimalleri de göz önünde bulunduruldu.

Öte yandan proje kapsamında Torbalı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kadir Gözütok tarafından online seminer verildi. Seminerde katılımcılara kalan besinlerin bakteri ürettiği yönünde sağlık açısından gıda zehirlenmelerine kadar yol açabileceği bilgileri verildi. Besinleri ısıtmadan sokakta ki canlarımızın zarar görmelerini engelleyerek onları doyurabilecek olmaları hakkında teşvik edildi.

Eres: “Mahallenin sorunlarını biliyoruz, çözüme kavuşturacağız” Eres: “Mahallenin sorunlarını biliyoruz, çözüme kavuşturacağız”