Geçtiğimiz günlerde Torbalı - Kars Ardahan Iğdır İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde Güç Birliği Partisi’nin ilçe başkanı açıklanmıştı. Derneklerinin bir siyasi parti binasıymış gibi kullanılmasından rahatsız olduklarını ifade eden dernek yöneticileri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşte Torbalı - Kars Ardahan Iğdır İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin basın açıklaması

Basına ve kamuoyuna

Kurulduğu günden bu yana hemşehri ilişkilerini geliştirmeyi hedefleyen, hemşehrilerimizin toplumsal çıkarlarını gözeterek faaliyetlerini sürdüren Derneğimiz hiçbir şekilde istemediğimiz bir tartışmanın içerisine çekilmiştir.

Her şeyden önce bir "Sivil Toplum Kuruluşu" olarak faaliyetlerini sürdüren ve hiçbir şekilde siyasi bir amaç gütmeyen Derneğimizin adı bir hemşehrimiz tarafından malesef ki siyasi bir oluşum ile birlikte anılmıştır. Bahsi geçen açıklamanın Derneğimizi ve Yönetim Kurulumuzu bağlayan hiçbir tarafı olmamakla birlikte Dernek Ofisimizde yapılan siyasi görüşme tamamen bilgimiz dışında gerçekleşmiştir.

Gerek yerel gerekse genel seçimlerde bu güne dek tüm siyasi oluşum ve partilere eşit mesafede durduğumuza tüm Torbalı kamuoyu şahittir.

Bahsi geçen talihsiz açıklamada Derneğimiz bir siyasi oluşumun merkezi gibi ifade edilmiş olup bu durum başta yönetimimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizi zan altında bırakmış ve üzmüştür. Konu ile ilgili olarak söz konusu siyasi oluşumdan ivedilikle özür ve düzeltme talep ederek, Derneğimizin kapılarının tüm Torbalı'lı hemşehrilerimize sonuna kadar açık olduğunu bir kere daha belirtmek isteriz.

Son olarak Torbalı kamuoyunu bu tarz bir konu ile meşgul ettiğimiz için tüm hemşehrilerimizden özür diler tüm siyasi oluşumlara eşit mesafede olduğumuzu belirtir, tavrımızın bahsi geçen siyasi oluşum ile alakalı değil, Derneğimizin isminin kullanılması hususunda olduğunu belirtiriz.

Derneğimizin tüm hemşehrilerimize ve Torbalı halkına açık olduğunu belirterek faaliyetlerini siyasi olmadığı sürece rahatlıkla derneğimiz çatısı altında yapabileceklerini hatırlatmak isteriz. Bu ve bu tarz huzuru kaçıracak faaliyetlere kapımızın tamamen kapalı olduğunu bildiririz.