Resimde görünen bu otomobiller sahiplerini bekliyor! Torbalı yedi emin otoparkları araba mezarlığına döndü. Çeşitli nedenlerle bağlanan yüzlerce araç, yıllardır sahiplerini bekliyor.
Torbalı’daki yediemin depoları, polis denetimlerinde tescilsiz, ruhsatsız ve plakasız yakalanan otomobil, dolmuş, kamyonet ve motosikletlerle doldu. İlçe genelindeki depolarda bini aşkın araç sahibini beklerden, depolarda yeni araç koyacak yer neredeyse kalmadı. Pandemiden dolayı araçların yüzde 30 arttığını beyan eden Torbalı Sanayi Sitesinde bulunan Yedi Emin Depo Sahibi Mehmet Vurur, “Pandemi herkesin belini büktü. Depoda bulunan araçların sayısı kat kat arttı. Şuan yüzde 30 arttı ve vatandaş, aracını geri almakta büyük sorun yaşıyor” dedi.

LÜKS ARAÇLAR VAR

Trafikten uzaklaştırılan, haciz konulan ve kaza yapan araçların yer aldığı Torbalı’daki yediemin depolarındaki araç sayısı her geçen gün giderek artıyor. Her gün özellikle muayenesi ve borcundan dolayı bağlanan araçlarla dolan depoda 2011-2012 hatta 2015 model yeni araçlar da yer alıyor. Son altı aydır yediemin depolarına her gün icralık araçların getirildiğine dikkat çekilirken, içlerinde lüks araçların da bulunduğu gözlendi. Vergi borcu veya kişiler arasında alacağın tahsil edilmemesi nedeniyle haciz konulan araçlar, kentteki yediemin depolarını tıka basa doldurdu.

OTOPARK ÜCRETİ ÖDENİYOR

Ödenmemiş vergi borcu nedeniyle resmi kurumlar, kişiler arasındaki alacağın tahsil edilmemesi nedeniyle İcra Müdürlükleri ve Vergi Daireleri tarafından araçlara konulan haciz kararlarındaki ürkütücü artış, istatistiklerle de ortaya kondu. Trafikte binlerce aracın, yakalamalı, rehinli ve hacizli otomobil sayısının, yarısı kadar olduğu bildirildi. Öyle ki yakalanan araçların artık yediemin depolarında üst üste konuşlandığı görüldü. Ekonomik göstergeyle paralel giden bu görüntünün devam edeceği tahmin ediliyor. Mehmet Vurur, “Pandeminin etkisi görülüyor. Araçlar artıyor. Geri alanların sayısı ise çok az. Ekonomik sıkıntıdan dolayı depomuz yüzde yüz kapasiteye gelmiş durumda. Kişi aracını almadığı vakit, burada hem otopark ücreti ödüyor hem de aracı çürüyor.” şeklinde konuştu.