Pamucak Sahili, Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla ilk kez düzenlenen plaj futbolu turnuvasına ev sahipliği yaptı. 3-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve 4 takımın mücadele ettiği turnuvanın galibi Selçuk Gençlik Spor oldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve her yıl devam edeceğini müjdeleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, turnuvaya katılan tüm takımları ve sporcuları tebrik etti.
Selçuk Belediyesinin katkıları ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen plaj futbolu turnuvasının 15. Etabına ev sahipliği yapan Pamucak Sahili, turnuvanın final adresi olmak için mücadele edecek.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Resmi Plaj Futbolu Turnuvası Selçuk Etabı birinci gün ilk maçta Selçuk Gençlik Spor ile Belevi Gençlerbirliği Spor; ikinci maçta ise Çamlık Spor ile Selçuk Efes Müzesi karşılaştı. İlk maçları galibiyet ile kazanan Selçuk Gençlik Spor ve Çamlık Spor, ikinci günde final maçında karşı karşıya geldiler. İlk maçları mağlubiyetle bitiren Belevi Gençlerbirliği Spor ile Selçuk Efes Müzesi, ikinci maçlarda bronz madalya için karşılaştı.
Başlama vuruşu Başkan Bakıcı’dan
Büyük heyecana ev sahipliği yapan Pamucak sahili, hafta sonu sporseverlerin ilgi odağı oldu. Yaklaşık 50 golün atıldığı ve Selçuk’ta bir ilk olma özelliği taşıyan turnuvanın başlama vuruşunu Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Pamucak Sahili’nin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen resmi bir turnuvaya ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bu hafta ilçemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bugün bizim için ve tüm sporseverler için gerçekten önemli bir gün. Burada ilk defa Selçuk’ta plaj futbolunu başlatıyoruz. Müsabaka sonucunda birinci gelecek takımımız diğer takımlardan takviye alarak bizi Türkiye genelinde yapılacak plaj futbol maçlarında temsil edecek” dedi.
Pamucak Sahilinde gerçekleşen bu organizasyona emek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Başkan Bakıcı, tüm takımlara başarılar dileyerek; bundan sonra bu organizasyonun daha üst seviyelere taşıyacaklarını kaydetti.
Final maçlarının da Pamucak’ta yapılmasını istedi
Pamucak’ta ilk kez düzenlenen TFF Plaj Futbolu Turnuvası’na katılarak maçları yakından takip eden Başkan Bakıcı, final maçlarının Selçuk’ta yapılması konusunda federasyon yetkilileri ile görüş alış verişi yapıldı. Başkan Bakıcı, her yıl binlerce tatilcileri ağırlayan Pamucak Sahilinin Turnuvanın final maçına da ev sahipliği yapması kendilerini ve Selçuklu sporseverleri mutlu edeceğine inandığını kaydetti.
İki gün süren, çevre halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çeken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Resmi Plaj Futbolu 15. Etabı, ödül töreni ile sona erdi. Selçuk Etabı’nda birinci olan Selçuk Gençlik Spor’a altın madalya ve kupa taktim edilirken, ikinci olan Çamlık Spor gümüş madalya, üçüncü olan Belevi Gençler Birliği ise bronz madalya almaya hak kazandı. Turnuvaya katılan sporculara madalyalarını Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile TFF yetkilileri taktim etti.
Ödül töreninde ayrıca Federasyon yetkilileri tarafından Başkan Bakıcı ile Selçuk Gençlik Spor Kulübü Başkanı Sönmez Akbaş ve Selçuk Belediyesi Spor Birimi Sorumlusu Harun Kutlu’ya plaket verildi.


googletag.cmd.push(function(){ googletag.display('div-gpt-ad-1463407549250-146'); }); googletag.cmd.push(function(){ googletag.display('div-gpt-ad-1463407549250-205'); });