Torbalı’da özgün eğitim sistemi, çağdaş yaklaşımları ile dikkatleri üzerine çeken ve eğitimde çıtayı oldukça yukarıya çeken Doğa Koleji’nde öğrenciler geleneksel halk oyunları kurslarına da özen gösteriyor. Bilimsel eğitimin yanı sıra halk oyunları kurslarıyla da dikkatleri üzerine çeken kolejde, bu kurslara katılan öğrenciler hem Türk kültürünün önemli unsurlarından biri olan halk oyunlarını öğreniyor hem de sosyalleşme fırsatı buluyor.

ÖZ KÜLTÜRÜ UNUTTURMUYOR

Kolej yöneticileri yaptıkları açıklamada, “Halk oyunları halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmin birleşmesiyle yansıtan bir bütündür. Oyundaki ritmik beden hareketleri genellikle ait oldukları coğrafyayı ve o yörenin yaşam biçimlerini yansıtır. Torbalı Doğa Kolejinde halk oyunlarındaki öğrencilerimiz ile her hafta düzenli olarak çalışmalar yapılarak özel gün ve haftalarda sergilenmek üzere gösterilere hazırlanılır. Öğrencilerimizin halk oyunları sayesinde öz kültürümüzü ve halk oyunları genel felsefesini de öğrenmeleri, çeşitli gösteri ve etkinliklerde görev alarak öğrendiklerini sergilemeleri hedeflenir” dedi

AMAÇLARINI SIRALADI

Açıklamalarını sürdüren idareciler, “Torbalı Doğa Kolejinde Türk Halk Oyunları Kulübümüzün amaçları şunlardır:

Bölge sakinleri güvenli bir geçit istiyor Bölge sakinleri güvenli bir geçit istiyor

* Türk folklorunun en önemli dallarından biri olan halk oyunlarının nesilden nesle aktarımını sağlamak,

* Halk oyunları kültürünü yaşamak ve yaşatmak,

* Sahne performansları sergileyerek öğrencilerin özgüven ve cesaretlerinin artışına katkı sağlamak,

* Öğrencilerin sosyalleşme ihtiyaçlarını anlamlı bir şekilde karşılamalarını sağlamak.”dedi. Öte yandan Türk Halk Oyunları Kulübü’nde halk oyunları eğitiminin yanı sıra kulüp olarak sosyal etkinlikler de düzenlenmektedir.