Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede asayişi ve güveni sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor. Gelen her ihbarı değerlendiren ekipler son olarak, nefes kesen oto hırsızlığı operasyonuna imza attı. Torbalı Mahallesi’nde oturan emekli muhasebeci Cengiz Can, 18 Ağustos’ta aracının park halinde olmadığını fark ederek polise haber verdi. İhbar üzerine hemen harekete geçen Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki kameraları incelemeye aldı. MOBESE ve iş yerleri kameralarının yanı sıra PTS kameralarını da inceleyen ekipler hırsızların izini sürdü.

POLİS DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ

Başka bir araçla birlikte çalınan aracın yanında keşif yapan kişileri saptayan ekipler, şahısların daha sonra oturduğu kafeden de görüntüleri aldı. Buradan da alınan görüntülerle birlikte failleri belirleye ekipler, bu defa PTS kameralarından çalınan aracı ve onu takip eden diğer aracı belirledi. Detaylı incelemeler sonrasında aracın Söke’de olduğunu saptayan Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Söke’ye hareket etti. Aracı Söke Atburgazı Mahallesi’nde M.Ç’nin evinin önünde bulan ekipler M.Ç.’yi burada yakaladı. Aynı mahallede olduğu tespit edilen aracı çalan  T.K. ise kovalamaca sonucunda yakalandı. Suçlarını itiraf eden şüpheliler, aracın şase numarasını değiştirerek başka bir araçla çenç yapmak istedikleri öğrenildi. Aracı da bulup sahibine teslim eden ekipler, şüphelilerin ifadelerini aldıktan sonra onları Torbalı Adliyesi’ne sevk etti. Öte yandan oto hırsızlığından yakalanan T.K.’nin daha önce 20’ye yakın oto soygununa karıştığı öğrenildi.

MAĞDURDAN POLİSE TEŞEKKÜR

2000 yılında emekli olduğunu, emekli ikramiyesi ile bu aracı aldığını ifade eden Cengiz can, “En son 15 Ağustos’ta aracı park etmiştim. 18 Ağustos’ta sabah namazını kıldıktan sonra yürüyüş yapmak için evden çıktığımda aracın yerinde olmadığını fark ettim. 20 yıldır bu araca biniyordum. Aracı yerinde görmeyince fenalaştım. Kendimi toparlayınca da şikayetçi oldum. Polis gerçekten çok titiz bir çalışma ile aracı buldu ve çalındığı gibi teslim etti. Bu süreçte bizimle yakından ilgilenen ve 2 günde aracımı teslim eden Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine teşekkür ederim” dedi.