İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü Örnekköy 3’üncü Etap’ta yer alan İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi’nin Torbalı Ayrancılar’da hayata geçireceği Nobili Park Airport Projesi’nin temeli atıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen programda temel atma törenine video konferans sistemiyle bağlantı sağlandı. İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi adı ve sorumluluğuyla yürütülecek proje için düzenlenen buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, kooperatif, sektör ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

“SAĞLIKLI KONUT BİR HAKTIR”

Sağlıklı ve güvenli konutun insanlar için bir hak olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bu hakkı sağlamak devletin en önemli görevi.  Aynı zamanda yerel yönetimlerin de en önemli görevlerinden bir tanesidir” dedi.

“TERÖRDE BU KADAR KİŞİYİ KAYBETMEDİK”

İzmir’de kentsel dönüşümün kooperatifler ve yerel yönetimlerin desteğiyle birlikte yürütüldüğünü aktaran Başkan Vekili Özuslu, “Deprem bu ülkenin gerçeği. Deprem İzmir’in de gerçeği. Hiç kimse unutmasın ve bu gerçeği hasıraltı etmesin. Şu anda bir deprem olabilir, mümkündür. Bunun sonuçlarını 10 ilimizdeki faciada olduğu gibi yaşamamalıyız. Binayı eksik, yanlış yapmanın, normlara, yönetmeliklere uygun bina yapmamanın ne anlama geldiğini on binlerce vatan evladımızı kaybederek gördük. Terörde bu kadar kişiyi kaybetmedik biz. Deprem kuşağının içinde yaşayan İzmirliler olarak depreme dayanıklı konutlar yapmak iyi ve doğru bir şeydir” açıklamasında bulundu. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve kooperatif temsilcileri de projenin süreci ve içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Torbalı’da feci kazada  acı bilanço: Karı-koca hayatını kaybetti Torbalı’da feci kazada  acı bilanço: Karı-koca hayatını kaybetti