Torbalı Orman Şefliği ekipleri, orman yangınlarıyla mücadele etmek amacıyla eğitim, denetim ve tatbikat çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yaz aylarında beklenen olası yangınları önlemek için çalışmalarını sıklaştıran ekipler, ormanlık alanları, yangın gözetleme kulesinde izliyor. Yangın Harekat Merkezi'ne gelen ihbarlar sonrası yangınlara müdahale ediliyor.

'ETKİN MÜDAHALE İÇİN ERKEN FARK EDİLMESİ GEREKİYOR'

Ekiplerin aktif olmaları adına her yıl denetimlerinin gerçekleştiğini ifade eden yetkililer, aynı zamanda orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Etkin müdahale edebilmek için yangınların erken fark edilmesi gerektiğini ifade eden Yetkililer, "Bunun için gözetleme kulelerimiz ve termal kameralarımız var. Herhangi bir ihbar alınır alınmaz Yangın Harekat Merkezi'ne bu bilgi geliyor. Ekiplerimiz hemen hareket ediyor. " dedi.

'VATANDAŞ DİKKATLİ OLMALI'

Söndürme çalışmalarının yanı sıra yangın çıkmaması için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen yetkililer, "Asıl önemli olan yangını söndürmek değil, yangının hiç çıkmamasıdır. Vatandaşlarımıza pikniklerini piknik için ayrılmış alanlarda yapmalarını tavsiye ediyoruz. Gelişigüzel yerlerde ateşle piknik yapılmamalı. Bu en sık karşılaştığımız yangın sebeplerinden bir tanesidir. Ellerinde bulunan izmarit ve benzeri yanıcı maddeleri ormanlara, bahçelere atmamalılar. Herhangi bir yangın şüphesiyle karşılaştıklarında ücretsiz olarak hizmet veren "ALO 177 ve 112' ihbar hatlarında ihbarda bulunulmalı" ifadelerini kullandı.