İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Selçuk’ta Roman köyü yapmak için aldığı arazinin kriz yaratması sonrasında genel merkezde yapılan toplantının ayrıntıları ortaya çıktı. Toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu, soğuk hava sebebiyle çadırlarda yaşayan vatandaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda tahliye edilerek kiralık evlere nakledilmesi talimatını verdi. Bölge ile ilgili imar sürecinin bitmesi ve konutların tamamlanmasına kadarki sürece dek Roman vatandaşların bu evlerde kalacağı kararı verildi. Öte yanda Roman vatandaşların geçici barınma olarak kiralanacak evlerle ilgili tercihlerini Selçuk’tan yana kullandıkları ve Torbalı’da da kalabilecekleri karar verildi.

CHP’DE DEV ZİRVE

Ankara’daki CHP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve İzmir Milletvekili Purçu katıldı. Toplantı ile ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, İzmir heyetine, bölgeye yerleştirilen ve çadırlarda yaşayan Roman vatandaşların bölgeden tahliye edilmesi ve soğuk havadan korunmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyondan kiralık evlere yerleştirilmesi talimatını verdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir heyetine “soğuk havada insanların çadırlarda yaşamasını istemiyorum. Bu çadırları kaldırın. Kanuni ve yasal olarak gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra uygulamaya başlayın. Roman vatandaşların mağduriyetini engel olun” dediği öğrenildi. 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kılıçdaroğlu ile görüşen heyet kente döner dönmez çalışmalarını başlattı. Üzerinde mutabık kalınan karara göre çadırlar Belevi’deki alandan kaldırılacak. Daha sonra burada yaşayanlar Büyükşehir’in koordinasyonunda kiralık konutlara yerleştirilecek. Söz konusu proje uygulamaya geçene ve bölge ilgili imar planları hazırlanana kadar Roman vatandaşlar bu konutlarda kalacak. Daha sonra binalar yapılınca vatandaşlar uygun şekilde buraya yerleştirilecek. Öte yanda Roman vatandaşların geçici barınma olarak kiralanacak evlerle ilgili tercihlerini Selçuk’tan yana kullandıkları ve Torbalı’da da kalabilecekleri karar verildi.