Salgında birinci dalganın ikinci pikinin yaşandığı İzmir’de ise sağlık çalışanları cephesinden istifa ve emekliye ayrılma haberleri geliyor. Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sadece İzmir’de 350 sağlık çalışanın ya istifa ettiği ya da emekliye ayrıldığını belirtti.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI TÜKENMİŞLİK SENDROMU YAŞIYOR”
Doğruyol açıklamasında Covid-19 salgınıyla mücadelede kendilerinden ailelerinden yakınlarından taviz vererek en önde mücadele eden sağlık çalışanlarının yorgun, bitkin düştüğünü ve pek çok sağlık çalışanının amirleri tarafından baskıya maruz kalmasından dolayı tükenmişlik sendromu yaşadığını belirtti.

Doğruyol, “sağlık çalışanlarımızı İstifaya ve emekliliğe sevk eden nedenlerin başında her geçen gün ağırlaşan çalışma koşullarının olduğunu düşünüyoruz. Pandemi döneminde, virüsle mücadelede vatandaşlarımızın umursamaz tavırlarının da etkili oldu. İstatistikler gösteriyor ki, bir sağlık çalışanının normal vatandaştan yaklaşık 10 kat daha fazla hastalığa yakalanıyor ve hayatını kaybediyor. Her an hasta olma riski taşıyan sağlık çalışanları, kendi canlarından ve ailelerinden daha önemli olmadığını düşünmeleri ve pandemiyle mücadelede geleceği görememelerinin de sağlık çalışanlarını istifaya ve emekliliğe  sürükleniyor. İstanbul’da 367, İzmir’de yaklaşık 60 civarında aile hekimliği pozisyonunun da  boş olduğu göz önüne alınırsa Dr. Eksikliğimizin ne aşamalara geldiği görülmektedir. Mesleğinde daha başarılı olan doktorlarımızın özel sektöre geçmesiyle de kamuda ki hekim açığımız artmaktadır. Kamuda sağlık hizmetleri sunumunun, sağlıklı bir şekilde devam etmesi için, bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasında yarar vardır” dedi.