Türkiye tarihinin en büyük felaketini yaşadığı günlerde fırsatçılar da işbaşına koyuldu. Deprem yardımları üzerinden dolandırıcılık yapanların ardından bu kez de borsa manipülasyon faaliyetleri yürüten kişiler ortaya çıktı. Depremin ardından düşüşte olan borsa endeksinde fırsatçılar beton ve çimento şirketlerinin hisselerine hücum etti. Hisseler iki günde tavan fiyata çıktı.

HEPSİNDEN TİKSİNDİM, YAPTIKLARI BETONUN ALTINDA KALSINLAR
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ise Borsa’da yaşanan manipülatif hareketlerin yanı sıra beton ve çimento firmalarını da hedef aldı. Başkan Olgun, yaptığı değerlendirmelerde beton ve çimento firmalarının kartelleştiklerini belirterek borsa manipülasyonunun ardından zam beklediğini dile getirdi. Olgun açıklamasında “Enkaz altındaki vatandaşlarımızı henüz gün yüzüne çıkarmadan, yasımızı tutmadan, sağ kalanlarımızı çıkaramadan ölülerimizi kefenleyemeden beton ve çimento fiyatları ile ilgili haberleri okuyoruz, televizyonları izliyoruz. Bugüne kadar zaten çimento ve beton firmalarından nefret ediyordum. Bu firmaların kartelcilikleriyle mücadele ediyordum . Hepsinden tiksindim. Yaptıkları betonun ve çimentonun altında kalsınlar. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz, insanlarımızı nasıl kurtaracağız diye kara kara düşünüyoruz. Bunlar mezar soyguncusudur. Bu işin ekonomik boyutu ile ilgili hesap-kitap yapıyorlar. Bir sonraki süreçte çimento fiyatları zamlanacaktır. Borsadaki şirketlerine yönelik haberleri okuyunca bunu dedim” dedi.

10 TIR YARDIM
Torbalı Ticaret Odası olarak deprem bölgesine 10 tırın yola çıkacağını söyleyen Olgun, “Şu anda deprem bölgesi için yardım topluyoruz. Hiç tanımadığımız gençler, vatandaşlardan oluşan 100 kişilik ekip gelip çalışmalara katıldı. Şimdi sekizinci tırımız sarılıyor. Battaniye, gıda, hijyen, ısıtıcılarımızı koyduk. Bugün içerisinde 10’ncu tırımızı yolcu ederiz diye düşünüyorum. Dün ilk tırımızı Adana’ya sonra sırasıyla Osmaniye ve Hatay ve Kahramanmaraş’a gönderdik. Adıyaman’dan talep var oraya da yolluyoruz. AFAD ve kaymakamlıklarla irtibatlı bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en uzun parkurunu tamamladı Dünyanın en uzun parkurunu tamamladı