Her yıl Ekim ayının 14-15 ve 16. günlerinde kutlanan Erasmusdays etkinliği Avrupa projeleri yürüten okullar tarafından kutlandı. Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Torbalı Anadolu Lisesi tarafından ortak düzenlenen Erasmusdays etkinliği Şehit Onbaşı Mustafa Eser Anadolu İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Öney, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Semiha Balseven'in Demokratik Okul Kültürü Oluşturma isimli projenin tanıtımını yaptığı konuşmanın ardından Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü projelerden sorumlu Şube Müdürü Ramazan Öney bir konuşma yaptı. Şube Müdürü Öney uluslararası projelerin ve yabancı dil öğrenmenin öneminden bahsetti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRİMDIŞI KONFERANS DÜZENLEDİ


Bu yıl Torbalı ilçesinde uluslararası proje sayısını iki katına çıkarma hedefi koyan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus Günleri kapsamında çevrim içi bir konferans yaptı. Projelere hazırlık yapan  eğitimcilerin katıldığı e-konferansta e-Twinning ve Erasmus+ projelerine katılım yol haritası ve konuyla ilgili yürütülen altyapı çalışmalarından söz edildi. İlçede açılan proje yazma kurslarına ve yabancı dil kurslarına çok sayıda öğretmenin başvuru yaptığı ifade edildi. Torbalı ilçesinde uluslararası projelere ilginin artarak devam ettiği belirtildi.