Torbalı'da öğrencileri karne heyecanı sardı. 39.237'si resmi, 3382'si özel okullarda olmak üzere eğitim ve öğretim gören toplam 42.619 öğrenci yarı yıl tatili öncesi karnelerini alacaklar. Yarı yıl tatili öncesi bir mesaj yayınlayan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, zorlu süreçlerin birlik ve dayanışma ruhu ile aşılacağına vurgu yaptı.

Tosun açıklamasında:

Saygıdeğer Öğretmenlerim, Kıymetli Velilerim, Sevgili Öğrenciler,

Bir eğitim ve öğretim döneminin daha sonuna geldik. Hiç şüphesiz ülkemiz ve dünyamız zorlu süreçlerden geçmektedir. İki yılı aşkın bir süredir etkisini sürdüren küresel salgın her alanda olumsuzlukların yaşanmasına neden olmuştur. Bu olumsuzlukları birlik ve dayanışma ile aşacağımız günler yakındır.

Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılının yüz yüze eğitim ile devam edeceğine dair kararıyla birlikte tüm eğitim ailemiz süreci başarılı bir şekilde yürütmüştür. Bu başarıda en büyük pay eğitim yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımıza aittir. Küresel salgına rağmen sahada çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim ve öğretim almalarını sağlayan eğitim camiasını kutluyor şükranlarımı sunuyorum.

Bu süreçte, çocuklarının okula ve derslerine devamını sağlayan, küresel salgın tedbirlerine uymaları konusunda özen gösteren ve öğretmenlerimize gereken tüm desteği veren velilerimize teşekkürlerimi ve hürmetlerimi sunuyorum.

Sevgili öğrenciler,

İnsanlık tarihinde ender yaşanan olaylardan birini yaşadığımızı biliyorsunuz. Salgına karşı tüm tedbirleri alarak, derslerinizde gösterdiğiniz çaba ve başarılardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi bir dinlenmeyi hak ettiniz. Tatilde, zamanınızı iyi ve kaliteli şekilde geçireceğinize inanıyorum. Televizyon ve interneti sınırlı kullanmanız, tüm zamanınızı almasına izin vermemeniz önemlidir. Akrabalarınızı, büyüklerinizi, arkadaşlarınızı aramayı ihmal etmeyiniz. Kişiliğinizi ve genel kültürünüzü geliştirecek, seviyenize uygun kitaplar okumanız bu süreçte hem dinlenmeniz hem de gelişiminiz açısından son derece yararlı olacaktır.

Ülkemizin yarınlarına umutla bakmak ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık hedeflerine kararlılıkla yürümek için eğitim alanında toplumun tüm fertleriyle birlikte çalışmamız ve yorulmak bilmeden yolumuza devam etmemiz gerekmektedir. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kültür ve geleneklerini koruyan, çağdaş ve insani değerlere saygılı, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden, donanımlı, çalışkan ve dürüst, çevreyi ve tüm canlıları koruyan, sağlıklı düşünen bireyler yetiştirmek için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.

Yeni döneme yeni bir enerji ile başlamak dileğiyle hepinize iyi tatiller temenni eder, sağlık, huzur ve başarılar dilerim. Hepinizi en kalbi dileklerimle selamlıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.