İzmir Büyükşehir Belediyesi uzaktan eğitime desteğini sürdürüyor. Kırsal mahallelerdeki çocukların Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemine erişimini sağlamak için 20 köyde ücretsiz internet bağlantısı kurularak EBA noktası oluşturuldu. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliği ile tespit edilen öncelikli 86 köyün tamamına bu ay internet hizmeti sağlanacak.

En temel ihtiyaç
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzaktan eğitime verdiği destek ile internete kavuşan Menemen'in Bağcılar Köyü'nde öğrenciler ve veliler zorluklardan kurtuldu. Köylerinde internet çekmediği için EBA'ya bağlanamayan ve derslerinden geri kalan çocuklar için köy kütüphanesi EBA noktasına dönüştürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Ata Temiz, pandemi ile birlikte tüm dünya gibi ülkemizin de zor zamanlardan geçtiğini belirterek, "Uzaktan eğitim sürecinde çocuklarımızın en temel ihtiyacı olan interneti köylerimize getirmenin heyecanı içindeyiz. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımız ile birlikte internet hizmeti alamayan yerleri belirledik. 15 ilçede 86 köye ücretsiz internet hizmeti götürerek belediyemizin hizmetini köylerimize ve çocuklarımıza ulaştırıyoruz" diye konuştu.

İNTERNET HİZMETİ ALAN KÖYLER

Bergama Örenli, Bozyerler, Kozluca, Çitköy, Durmuşlar, Dikili Çukuralan, Demirtaş, Gökçeağıl, Katıralanı, Kınık Arpadere, Arpaseki, Aziziye, Bademalan, Köseler, Sucahlı, Torbalı Bülbüldere, Tulum, Ormanköy, Menderes Çamönü, Çatalca, Oğlananası, Sancaklı, Selçuk Belevi, Karaburun Eğlenhoca, Küçükbahçe, Seferihisar Ulamış, Urla Barboros, Demircili, Kadıovacık, Ödemiş Bozcayaka, Cevizalan, Güney, Beydağ Karaoba, Kiraz Saçlı, Örencik, Olgunlar, Yenişehir, Menemen Çukurköy, Bağcılar, Alaniçi, Tuzçullu ile Kemalpaşa Dereköy, Ovacık, Sarıcalı, Sarılar, Vişneli, Yeşilyurt, Hamzaba köylerine ücretsiz internet hizmeti sağlandı.