Kısa süre önce yüz yüze eğitimin başladığı Torbalı’da korkulan oldu. İki öğrencinin covid 19 testi pozitif çıktı. Alınan bilgilere göre 7 Eylül Anadolu Lisesinde  iki öğrencide virüs tespit edildi. Sınav için aynı salonda bulunan öğrenciler ve gözetmen öğretmen karantinaya alındı.  Eğitim İş konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak aşı çalışmalarının hızlandırılmasını istedi. İşte Eğitim İş adına basın açıklaması yapan Eğitim İş Torbalı Genel Sekreteri Emel Güney’in açıklamaları:

Aldığımız kesin bilgiye göre İlçemiz okullarından 7 Eylül Anadolu Lisesinde  iki öğrencide virüs tesbit edildi. Sınav için aynı salonda bulunan öğrenciler ve gözetmen öğretmen karantinaya alındı.

Sendika olarak öğretmenlerimizin öncelikli aşılanması konusunda bakanlığa uyarılarımızı defaaten yapmamıza rağmen bu konuda yeterli adımların atılmadığını üzüntü ile takip etmekteyiz. İlçemizde köy öğretmenlerimiz aşılanmaya henüz başlanmışken, ikinci aşılar olmadan yüzyüze eğitime başlatılmış, merkezdeki öğretmenlerimizde ise aşı başlamamıştır.  Her ne kadar eğitim camiamız canhıraş bir şekilde olumsuz koşullara rağmen tedbirleri uygulasalarda tedbirlerin yeterli olamadığını görmekteyiz. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize acil şifalar diliyoruz. Bakanlığımızın öğretmenlerimizin aşılanması ve en az 2. aşı dozundan sonra seyreltilmiş eğitim ortamlarında yüzyüze eğitime başlatılmasını istiyoruz.