Okullardaki vaka artışlarını İlçe Mili Eğitim Müdürü ile görüştüklerini ve taleplerini aktardıklarını anlatan Önder, birçok okuldan pozitif vaka haberleri aldıklarını belirterek “Şehit Çavuş Haydar Arda Er Ertingi okulunda toplam 5 öğretmen arkadaşımız, Mesleki Eğitim Merkezinde ise 6 arkadaşımız hastalığa yakalanmış durumda” dedi.

"TABLO ENDİŞE VERİCİ"

Gelişmeler karşısında kaygılarını ve çözüm önerilerini iletmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ile görüştüklerini söyleyen Önder, “Kendisine görüşlerimizi ve taleplerimizi ilettik. Virüsün yayılma nedeninin kişisel hijyene indirgenemeyeceğini, karşılıklı etkileşimin en fazla olduğu okullarda bulaşı engellemenin tek yolunun ve yüz yüze eğitime geçişin temel şartının öğretmenlerin aşılanması olduğunu belirttik. Var olan tablonun endişe verici boyutlarda olduğunu, okullarda öğretmen arkadaşlarımızın büyük bir korku ve kaygı yaşadıklarını, ruh sağlıklarının olumsuz etkilendiğini anlattık” diye konuştu.

ACİL AŞILAMA TALEBİ

Vaka sayısı 5 ve üzeri olan Şehit Çavuş Haydar Arda Ertingi İlkokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde acilen yüz yüze eğitime ara verilmesi gerektiğini dile getiren Önder, “Ayrıca Mesleki Eğitim Merkezinde önümüzdeki hafta yapılması planlanan sınavların ileriki bir tarihe ertelenmeli. İlçe Milli Eğitim Müdürüne Torbalı genelinde okullardaki toplam vaka sayısının 16 kişiye çıktığını, bu nedenle Torbalı’da tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin ve bu süre içinde öğretmenlerin aşılanmasının acilen gündeme alınması gerektiğini de ifade ettik” dedi. Önder “Bu şartlar altında sürdürülen yüz yüze eğitim ancak vaka sayılarının artmasına ve belki de ölümlere neden olacaktır” diye konuştu.