Öfke gündelik hayatımızda hepimizin yaşadığı doğal bir duygudur. Zorluklarla  karşılaştığımızda fiziksel ve psikolojik kaynaklarımızı harekete geçirip sorunu çözmemize katkı sağlar. Öfke kontrol edildiği sürece asla zararlı bir duygu değildir. Aksine hayatta kalım için evrimsel olarak  gerekli bir duygudur. Bununla birlikte öfke kontrol edilmediğinde kişilerarası iletişimde çatışmalara, yasal problemlere ve bazı sağlık sorunlarına ve  haklı olduğumuz durumlarda haksız durumlara düşmemize neden olabilir.

Stres, korku, hayal kırıklığı, çaresizlik hissi, yetersizlik hissi, engellenme düşünceleri, yalnızlık düşünceleri  vb. düşünceler öfkeli hissetmemize neden olabilir

Sorun öfkeli hissetmemizde değil, bunu nasıl ifade ettiğimizdedir. Öfkeyi kontrol etmekteki amaç öfkeyi tamamen ortadan kaldırmak değil, insanların bu duyguyu saldırganlığa dönüştürmeden kendisine ve çevresine zarar vermeden kontrol edebilme becerisi kazanabilmesidir. Travmatik olaylara neden olmadan insanların bunu ifade etme becerisi kazanabilmesidir.

Öfke duygusu kişilerin gündelik hayatında problem oluyorsa ve kişiler bunu nasıl kontrol edeceğini bilmiyorsa bir uzmandan destek alabilir ve  gündelik hayatlarını daha sağlıklı hale getirebilirler.

.