İzmir Büyükşehir Belediyesinin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğinde düzenlediği ve her yıl yeni bir rekorun kırıldığı "Atık Pil Toplama Kampanyası"nda Torbalı gururu yaşanıyor.  "Atık Pil Toplama Kampanyası"na getirilen ve ilçe belediyelerince yıl içerisinde toplanan atık piller; çocuklar, gençler, yetişkinler, anaokulları, okullar, muhtarlıklar, ilçe belediyeleri ve Bizim Ev Aile Çocuk Gençlik Destek Merkezi olmak üzere 8 kategoride değerlendirildi. Bu kapsamda Torbalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kuran 1294 muhtar arasında en çok pil toplayan 2.muhtar oldu.  Geçtiğimiz yıl da aynı başarıyı yakalayan Kuran’a hediyesi ulaştı.

BİLGİSAYAR KAZANDI

Torbalı Mahallesi, ilçedeki diğer 59 mahallenin tamamından daha fazla atık yağ ve atık pil topluyor. Çevreye zarar vermemesi için atık piller ve atık yağlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanıyor. Kentin önemli caddelerine ve tüm mahalle muhtarlıklarına, atık pil toplama kutuları ile atık yağ toplama varilleri konuluyor. Torbalı’nın tüm mahalle muhtarlıklarında bu kutulardan bulunuyor. Ancak Torbalı Mahallesi, yalnızca ilçemiz için değil, tüm İzmir genelinde rekor sayılabilecek miktarda atık pil ve atık yağ topluyor. Üstelik bu durum sürekli olarak her ay tekrar ediyor. Son olarak yüzlerce kiloluk pil toplayan muhtar Büyükşehir Belediyesi’nce ödüle layık görüldü. İzmir genelinde en çok pil toplayan ikinci muhtar olan Kuran’a Büyükşehir Belediyesi tam teşekküllü bilgisayar ödülü ulaştı.

ÖDÜLÜNÜ OKULA HEDİYE EDECEK

Torbalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kuran, bu durumun altında yatan etkenin mahalle sakinlerinin duyarlılığı olduğunu ifade etti. Kuran, “Atık yağ ve pil toplama kampanyası başladığında, mahalle sakinlerimize duyurmuştum. Duyuruya kayıtsız kalmayan vatandaşlar, evlerinde yağlarını ve boş pilleri biriktirerek muhtarlığımıza getirmeye başladı. Yıllardır rekoru elimizde tutuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu durumdan çok memnun. Bu yıl ki yarışmada da ikincilik ödülü bana uygun görüldü. Mahalle sakinlerimize teşekkür ederim. Kazandığım bilgisayar ödülünü yine ihtiyacım olmasına rağmen, mahallemizdeki bir okula hediye edeceğim” dedi.