İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kenti dirençli kılma hedefi doğrultusunda çalışmalar sürüyor. İklim krizinin de etkisiyle olası su taşkınlarına karşı önlem alan Büyükşehir Belediyesi dere üzerlerindeki taşıt ve yaya köprülerini de yeniliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır, Bayraklı, Kiraz, Seferihisar, Kemalpaşa, Güzelbahçe, Kınık, Menderes, Torbalı’daki 14 karayolu köprüsünün yenilenmesi için ihale sürecini tamamladı. 114 milyon liraya mal olacak çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak ve bir yılda bitirilecek.

TORBALI’DA YENİLENECEK OLAN KÖPRÜLER

Torbalı-Aslanlar yolu üzerindeki tek şeritli Yeni Mahalle Karayolu Köprüsü geliş ve gidiş olmak üzere çift şerit olarak yeniden yapılacak. Kaldırım düzenlemeleri ile birlikte genişlik 14 metreye, uzunluk 31 metreye çıkarılacak.

40 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki Torbalı Muratbey Mahallesi Doğan Bursalıoğlu Caddesi karayolu köprüsünün her iki yanına üçer metre uzunluğunda kaldırım ve orta refüj yapılacak. Köprünün genişliği 22 metreye, uzunluğu 55 metreye çıkarılacak.

70’E YAKIN NOKTADA ÇALIŞACAĞIZ
Sıkıntılı bölgelerde kentsel altyapının güçlenmesi için yatırımlara hız verdiklerini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Bu kapsamda yaklaşık 400 milyon liralık yatırımla 70’e yakın noktada taşıt ve yaya köprüsü yapacağız. Çaplarını büyüttüğümüz menfezler sayesinde derelerin akışı rahatlayacak, hem taşkınları önleyeceğiz hem de yurttaşlarımızın güvenli ve rahat ulaşımını sağlayacağız" dedi.