Torbalı’da ortaya atılan ‘Bazı meclis üyelerinin belediyenin şirketi olan TORBEL’den maaş aldığı’ iddiasıyla ilgili Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’den ilk kez açıklama geldi. Başkan Tekin, bu uygulamanın ilk olarak AK Parti döneminde başlatıldığını, o gün buna ses etmeyen, ses çıkaramayan AK Partili yöneticilerin bugün iki yüzlülük örneği sergilediğini kaydetti. Bilindiği üzere Torbalı Belediyesi’ni 2014-2019 yılları arasında yöneten AK Parti, TORBEL’de ilk defa huzur hakkı adı altında bazı isimlere ödeme yapmaya başladı. AK Parti döneminde meclis üyesi, Belediye Başkan Yardımcısı ve özel kalem müdürünün de aralarında olduğu kişiler TORBEL’den huzur hakkı alıyordu.

İLK DEFA AK PARTİ DÖNEMİNDE BAŞLADI

İlk defa AK Parti döneminde başlayan bu uygulamanın, Bugün AK Parti ilçe yönetimi ve meclis üyeleri tarafından yeni bir olaymış gibi lanse edilmesine, kendi partilerinin yönettiği hükümette bazı bürokratların 11 maaş almasına bugüne kadar ses etmeyen kişilerin bugün ses çıkarmasına tepki gösteren Başkan Tekin, “Bu iki yüzlülükten başka bir şey değildir” dedi. Başkan Tekin, “Merhum başkanımızdan sonra görevi devraldığımızda tüm meclis üyeleri olarak belediyeyi yöneteceğimizi söyledim. Belediyenin şirketi olan TORBEL’in yönetiminde de bazı değişikler oldu. Bu huzur hakkı önceki dönem uygulanmaya başlayan bir uygulama. Tüm Türkiye’deki belediyelerde bunun örneği var. Bu maaş değil huzur hakkı. Tüm meclis üyelerimiz, AK Partililer de dahil katıldığı oturumlar ve komisyon toplantıları için huzur hakkı alıyor. Bu durum kanun ve yönetmeliklere uygun olarak düzenlenmekte” dedi.

ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLARDI

Başkan Tekin, bugün eleştiride bulunan kişilerin, kendi partileri aynı uygulamayı çok daha ağır şekilde yaptıklarında üç maymunu oynadıklarını belirterek, “Ülkenin uzunca bir süre gündemi, 11 yerden maaş alan bürokratlardı. Bunlara kimin bu maaşları verdiği ortada. Kendi partililerinin 11 yerden maaş uygulamasına bu kişilerin tek tepki verdiğini duydunuz mu? Kendi belediye yönetimi döneminde TORBEL’den maaş alan kendi yöneticilerine ya da meclis üyelerine bir tepki gösterdiler mi? O zaman üç maymunu oynayanların bugünkü amacı parti içerisinde kendilerine yer bulmak ve 2024’te aday olma çabasından başka bir şey değildir. Bizi kimse bu çıkarları için dolgu malzemesi yapamaz. Bu açıklamalarını, iki yüzlülüklerini esefle kınıyorum” dedi.