Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 10 ay gibi bir zaman geçti. Muhalefetin parti içerisinde yapmış olduğu hiçbir çalışma yok dersek ne eksik ne de fazla bir şey söylemiş oluruz. AK partide sular o kadar durgun ki delege seçimleri bile parti binasında gerçekleşti.

İlçe kongresi için il başkanlığı eğer ki izin verirse onunda büyük bir ihtimalle parti binasında olacağını düşünüyorum.

Ancak CHP iktidar da olmasına rağmen bir mahalle delege seçiminde 670 kişinin oy kullandığına ve seçimin gerçekleştiği alana binlerce kişinin geldiğine tanık olduk. Yakın zaman içerisinde 18.000 üyesi bulunan AK Partinin kaç kişiyle ilçe kongresi yapacağına tanık olacağız.

Muhalefetin Torbalı için mecliste yapıcı hiçbir tavrına tanık olmadık. Her meclise muhalif olmak ve eleştirmek için günlerce hazırlanarak katılım sağladığına tanıklık ettik. Özür dilerim bunca zaman dilimi içerisinde engelliler gününde hazırlanan ortak bir metin okudular.

Peki muhalefet bugüne kadar nasıl gündeme geldi.

Biz 170 milyon borç bırakmadık dediler, Bahçeli tarzı matematik hesabı yaptılar.

Çıkan işçilerin meydanda eylem yapması için organizatörlük yaptılar.

Atilla Kaya ile Adnan Yaşar Görmez’e yapılan eleştirileri çarptırdılar.

Göktepe’ye giden işçiler yaklaşık 15 gündür Torbalı Belediyesinde ki görev yerlerine döndüler. Ancak mahkeme kararları üzerinden prim yapmak amacıyla açıklamalarda bulundular.

En son ve en etkili açıklama ise yeni alınan 210 bin TL değerinde ki siyah Mercedes makam aracı oldu.

Peki bu açıklamaları yapan siyasetçilere soruyorum. Torbalı Belediyesine yakışıyor mu beyaz renkli makam aracı? Neticede sizleride temsil ediyor. Bu açıklamayı yapan kişiler bile siyah araçla gezerken Belediye Başkanlığı makamına yakıştırıyor musunuz beyaz renkli makam aracını? Eski beyaz renkli Volvo markam aracının kronik arızalarının olduğunu bilmeyen yok. Büyük bir ihtimalle 170 bin TL gibi bir fiyatla satılacak.

Makam aracını ilk satan İsmail Uygur değil ki. Adnan Görmez de 7.40 lüks BMW marka aracı sattı hem de yok pahasına. Beyaz Volvo makam aracını aldıktan 15 gün sonra VİP transporter makam aracını aldı ve kendisinden çok AK Partili kişiler Ankara’da bindi. O zaman neden parti içerisinden bir ses çıkmadı. Yoksa Mersin Çamlıyayla AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali Yetiş dediği gibi "Hırsız bizim hırsızımız, biz yanında yer alırız!" mı demeliyiz?

Bugün benim şahsıma ait bindiğim aracın değeri 700 bin TL olsa, Belediye Başkanının bindiği veya satın aldığı 200 TL değerinde ki aracı eleştirmem. Eleştirerek hataya veya gaflete düşmem.

Konuyu çok dağıttık Torbalı’da muhalefetin bir tek amacı var ulusal basın.

Neden ulusal basın?

Google Torbalı yazıldığında İsmail Uygur çıksın..!

CHP Genel Merkezi görsün bir daha ki sefere İsmail Uygur değil bize yakın birisi olsun.

AK Parti Genel Merkezi bizim Torbalı’da boş durmadığımızı görsün. Biz burada seçimi kaybettik ancak puzleleri birleştiriyor ilmek ilmek işliyoruz. CHP’nin içinde ki muhalif kişiler ile seçim öncesinde yapmış olduğumuz akit halan devam ediyor. Çoğu zaman birlikte hareket ediyoruz. 2014 seçimlerinde seçimi almamızda büyük bir rolü olan Yurdadoğ Mutlu bile bize olan desteğini seçim öncesinde açıkladı. Mahkemeden ceza alacağının algısını öyle bir yönettik ki yeri geldiğinde bizler bile inanıyoruz.

Farkındaysanız yerel basında çıkan haberlerini değil ulusal basında çıkan haberleri sosyal medyada paylaşarak sahipleniyorlar.

Ulusal basında etkileri gerçekten şaşırtacak derecede çok. İHA ve DHA haber ajansının temsilciliği Torbalı Güncel çatısı altında ancak geçtiğimiz gün En Son Haber sitesinde skandal bir haber yayınlandı.

Haber neydi: Buca’da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle Torbalı Belediyesi su tankerleriyle vatandaşa yardıma koştu. En Son Haber sitesi sorunun Buca’da değil Torbalı’da yaşanmış gibi verdi. Peki bu haberin servis edilmesini kim sağladı. Haberin kaynağı DHA idi.

DHA İzmir Bölge Müdürü Elif Demirci’yi aradım. Sorunu aktardığımda. Elif Demirci bana servis edilen haberi Whatsap üzerinden aktardı.

Kısacası haber manipüle edilmişti. Kim ve kimler haberi manipüle ettirdi. Sanırım yine dış güçlerdi bunu yapan..!

Bunu yapan Torbalı muhalefetinin ortak aklıydı.

Amaçları ise Torbalı Ülkenin gündeminden değil, AK Parti ve CHP genel merkezinin gündeminden düşmesin.

Torbalılı vatandaşlar ilk günlerde ki eylemlere ve bu tür açıklamalara ve haberlere itibar ediyordu. Şimdilerde ise gülüp geçiyor.

Siyaset bu denli ucuz olmamalı. Ancak tüm bunların cevabını sandık verecektir. Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “sandıkta, sandıkta sandıkta ”