Koronavirüs nedeniyle evlilik yolundaki çiftlerin büyük bir bölümü planlarını erteledi. Düğün salonu kiralamaları ile mobilya ve beyaz eşya satışları düğünlerin ertelenmesinden olumsuz etkilendi. 19 Mart’tan bu yana kapanan düğün salonları ile birlikte Torbalı’da düğünler yasaklandı. Koronavirüs Torbalı’da evlenecek olan çiftleri de tedirgin ediyor. Arkadaşları ile eğlenerek dünya evine girmek isteyen çiftler virüs bitine kadar evlilik planlarını rafa kaldırdı. Gençlerin virüs tedirginliği iki büyük sektörü derinden etkiledi. Mobilya ve beyaz eşya dükkanları ile düğün salonları batma noktasına geldi.

BİR ETKİNLİKTE ORTALAMA 20 PERSONEL

Sadece kendilerinin değil onlarca personelin mağdur olduğunu ifade eden düğün salonu sahipleri, “Düğün Davet salonlarında tam zamanlı ortalama 2 kişi çalışır. Ancak düğün salonlarında asıl personel etkinlik esnasında partime çalışan personeldir. Servis elemanı, mutfak personeli, güvenlik, müzisyen ve fotoğraf personelini dahil ettiğimizde bir etkinlikte ortalama bir salonda 20 personel bulunmaktadır. Bu da onlarca kişinin ailesiyle mağdur olması anlamına geliyor. Aynı zamanda düğün davet salonlarına ürün tedariki sağlayan 50'ye yakın firma çeşidi de bu sektörden beslenmektedir” dedi.

SİFTAH BİLE YAPAMIYORLAR

Öte yandan Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) Başkanı Şenol Başoğul beyaz eşya satışlarının yüzde 100'e yakın oranda düştüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Evlenenler artık sadece nikah kıyıyor. Henüz ev kurma gibi bir şey yok kimsenin gündeminde. Virüs nedeniyle herkes tedirgin. Ne zaman sona ereceğinin belli olmaması nedeniyle siftah dahi yapamıyoruz çoğu günlerde. Mobilya ve beyaz eşya sektöründe hizmet veren esnafın yanında bir sürü çalışanı var. Tedarikçi firmalar var. Binlerce insan sıkıntıda.”