16 yıldır Cıva İsmail Akman’ın başkan olduğu Torbalı şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimi için bugün sürpriz bir adaylık açıklaması yapıldı. Torbalı’nın başarılı iş adamlarından, Ayrancıların sevilen ismi olan Musa Yukarı, bugün adaylığını açıkladı. Çok sayıda oda üyesi de Yukarı’nın adaylık açıklama toplantısına katılıp destek verdi. Mevcut odanın, 16 yıldır kayda değer bir çalışma yapmadığını, şoför esnafının yanında durmadığını, üyelerin çıkarlarını korumadığını ifade eden Yukarı, “Şoför esnafının sorunları için göreve talibim” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE ADAY

Yaklaşık 1100 üyenin oy kullanacağı seçime şimdilik sadece Musa Yukarı resmi olarak adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasında Torbalı şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Musa Yukarı, “Yaklaşık 16 yıldır mevcut başkan odada iyice yıprandı. Mental yorgunluğu belli oluyor. Mevcut başkan ve yönetiminin çalışmadığını tüm üyeler biliyor. Arkadaşların da desteklemesi ile aday olmak istedi. Çok projem var, bunları hayata geçirmek istiyorum. İlçede taksi sorunu, şehir içi sorunu, servis taşıma sorunları var. Bunların sorumlusu mevcut başkandır” dedi.

YUKARI: HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİM

Torbalı’da servis taşımacılığı yaptığını belirten 45 yaşındaki başkan adayı, “Torbalı Şoförler Odası için bugüne kadar yapılmamış hizmetler yapacağım. Mevcut başkan tarım işleriyle uğraşmaktan, korsan taşımacılık yapmaktan odaya hizmet veremiyor. Bugün Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’a, Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü’ye baktığımızda başkanların nasıl çalıştığını görüyoruz. Ancak şoförler odasında böyle bir durum yok. Oda binalarına bile baktığımızda farkları görüyoruz. Artık değişim şart.” ifadelerini kullandı. Hiçbir siyasi partinin gücünü arkasına almayacağını ifade eden Yukarı, “Bir oda başkanı hiçbir siyasi duruşu olmaz. Kimsenin adamı değilim, herhangi bir partinin de arka bahçesi değilim, olmayacağım da” ifadelerini kullandı.