İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, farklı bölgelerde yer alan 35 adet jeotermal kaynak arama ve işletme sahanın ihale edileceğini duyurdu. İhale edilecek alanlar arasında Torbalı’dan 3 bölge bulunuyor. Geçtiğimiz hafta gündeme gelen Jeotermal alan saha ihalesi kararı sonrasında Subaşı Mahallesi, Pamukyazı Mahallesi ve Arslanlar Mahallesi sakinleri konu hakkında herhangi bilgileri olmadığını ifade etti. Özellikle Mahalle muhtarlarına bilgi verilmediği ve bölgeye ne gibi zararın olacağı konusunda bilgi sahibi olmadığını öğrenildi.

YENİ DUYDULAR

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından duyurulan ihale arasında Torbalı’dan tam 3 bölge bulunuyor. Bölgeler ise şöyle, Torbalı Arslanlar Jeotermal Kaynak Arama Sahasına ait 4936,10 hektarlık alanda, Torbalı Pamukyazı Jeotermal Kaynak Arama Sahasına ait 3529,03 hektarlık alanda, Torbalı Subaşı Jeotermal Kaynak Arama Sahasına ait 4330,45 hektarlık alan ihaleye çıkacak. Subaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Tanır, Pamukyazı Mahalle Muhtarı Muhammed Ali Çurukçu ve Arslanlar Mahalle Muhtarı Sedat Sunar, konu hakkında daha önce kendilerine bilgi verilmediğini ve ihalenin yapılacağını yeni duyduklarını ifade etti.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununa göre ruhsatlandırılacağını bildirdi. Bahse konu olan 35 adet Jeotermal Kaynak Sahası, 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununa bağlı Uygulama Yönetmeliğinin 17’nci maddesi gereğince, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45 inci maddesi hükümlerine göre Açık Teklif Arttırma Usulüyle ihaleye çıkarıldığı duyuruldu. Jeotermal kaynakların 14 Kasım 2019 tarihinde saat 10:30-14:30 gerçekleştirilmesi planlanıyor.