AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde ‘Pancar’daki muhtarlar doğalgaz istemiyor’ şeklinde bir haber servis etmişti. Pancar’daki mahalle muhtarlarının fotoğrafları ile servis edilen haberde, iki muhtarın İZMİRGAZ ile yapılan görüşmeye gitmemesi nedeniyle mahalle muhtarlarının mahallelerine hizmet istemediğine dair ifadelere yer verilmiş, muhtarlar zan altında bırakılmıştı. Oysa yazılı belgeler ve dilekçeler bu durumun tam tersi olduğunu ortaya çıkardı. 25 Mayıs 2021 tarihinde Pancar Mahalle Muhtarlığı ile Pancar Kazım Karabekir Muhtarlığı’nın İZMİRGAZ’a dilekçe verdiği, dilekçe ile birlikte de 1000 ıslak imzalı talebi teslim ettiği ortaya çıktı.

DAVET BİLE EDİLMEMİŞLER

Muhtarların siyaset üstü olduğunu, bugüne kadar mahallesi için her talebi ilgili kurumlara yaptıklarını ifade eden Pancar Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Yılmaz Zağralı, “Daha önce elektrikle ilgili sorun için Gediz Elektrik’e, su ya da kanalla ilgili bir sıkıntı için de İZSU’ya başvurduk. Bunda da doğal süreç olarak İZMİRGAZ’a başvurduk. Muhtarlar sonuçta seçilmiş kişilerdir. Mahallelerini temsil ederler. Kurumlarla birebir irtibat halinde çalışırlar. Ben kalkıp da bir ilçe başkanına gidip de başvurur yapamam. Kaldı ki bu AK Parti için değil, CHP ya da İYİ Parti için de geçerli. Belediyeler için de aynı şey geçerli. 3 dönemdir mahalle muhtarlığı yapıyorum. Hangi partiden olursa olsun belediye ile irtibatta oluyoruz. İlgili müdürlüğü ile görüşüyoruz. Hiçbir birim için belediye başkanını alıp gidip o birimden hizmet istemedim” dedi. Zağralı ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Selman Günaydın’ın başkanlığında muhtarların İZMİRGAZ’a yapılan ziyarete Pancar mahalle muhtarları olarak davet edilmediklerini de belirtti.

MUHTAR ÇIRAN: KEŞKE YARIN KAZMA ÇAKILSA

Pancar Mahalle Muhtarı Sinan Çıran ise, “Bundan yaklaşık 1 yıl önce tam bir çuval imza ile İZMİRGAZ’ın kapısını çaldık. Yetkililer ilgi ile karşıladılar. Talebimizi aldılar. 2022 yılının eylül-ekim ayı için söz verdiler. Her şey olumlu bir şekilde ilerlerken, asılsız bir şekilde ‘Pancar muhtarları doğalgaz istemiyor’ haberleri yaptırıldı. Bizim talebimiz belgeli bir şekilde duruyor. Biz neden mahallemizde doğalgaz istemeyelim. Keşke yarın kazma çakılsa. Mahalleli ikiye, üçe bölünmüş durumda. Pancar, Pancar halkınındır ve daima öyle kalacaktır. Kimse bizi, siyasete malzeme yapmasın. Hele ki en üzüldüğümüz nokta siyasi çekişmenin halka yansıtılması. Biz bugüne kadar tek bir vatandaşımıza kapı kapatmadık, hizmete mi kapı kapatacağız” şeklinde belirtti.