Kripto para borsalarında yaşanan hacklenme olayları nedeniyle canı yananların sayısı her geçen gün artıyor. Üniversite öğrencisi Utku Şimşek, Binance Global hesabında olan yaklaşık 110 bin liralık parası hacklendi. 09 Eylül tarihinde hesabının kilitlendiğini fark eden Şimşek, durumu direkt olarak Binance canlı yardım uygulaması ile paylaştı. Yapılan görüşmeler esnasında Şimşek’e “Durumunuz bir uzmana aktarılıyor” denildi fakat her hangi bir yardımda bulunulmadı. Bunun üzerine Utku Şimşek durumu ilk olarak emniyete daha sonra da savcılığa bildirdi. Savcılığın dosyayı Siber suçlara yönlendirdiğini belirten Şimşek, olayı anlattı. Şimşek,  “Hesabım 09 Eylül saat 14:00 civarında kilitlendi. Ben de Binance canlı yardımdan destek istedim. Bana konuyu uzmana aktaracaklarını söylediler. 24 saat sonra bana dönüş yaptılar.  Daha sonra kendi hesabıma girdiğimde bütün paramın sıfırlandığını gördüm. Binance ile görüştüğümüzde ise kesinlikle sorumluluk kabul etmiyorlar. Ama hesabıma Londra’dan farklı bir IP adresinden giriş yapılmış ve benim bütün kripto varlıklarım dolara çevrilip satılmış” ifadelerini kullandı.

“BENİMLE DİREKT İLGİLENSELERDİ VARLIKLARIMI KURTARABİLİRDİM”

Açıklamalarını sürdüren Utku Şimşek, “Borsa bana çok geç bir zamanda dönüş sağladı. Bu süre içerisinde ise benim bütün param boşaltıldı. 24 saat sonra bana dönüş yaptılar. Eğer ki  benim onlarla iletişim kurduğum zamanda benimle direkt ilgilenselerdi varlıklarımı kurtarabilirdim. Fakat Binance firması kesinlikle bizi umursamıyor. 2019 yılında yaşanan hacklenme olayı sonrasında firma hacklenmelere karşı sigorta uygulayacağını söylemişti. Bunun üzerine ben de güvenli olduğu için bu firmayı tercih ettim. Fakat kendilerinin bireysel hacklenmelere karşı sigortalarının olmadığını belirtti. Hatta ellerinde hiçbir dayanak olmamasına rağmen kullandığım cihazın (telefon) ve Gmail hesabımın hacklenmiş olduğunu söylediler. Türkiye’de de bu firmanın her hangi bir temsilcisi olmadığı için ne yapacağımı bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DEN 12 KİŞİ BANA ULAŞTI”

Utku Şimşek “Sosyal medya hesaplarımdan mağduriyetimi anlattım. Doha sonra paylaşımlarımın görülmesi üzerine hesabı hacklenmiş 12 kişi daha bana ulaştı. Bu hacklenmelerin gerçekleştiği tarihler birbirine çok yakın hatta neredeyse aynı günlerde.  Birlikte ortak bir grup kurduk oradan iletişim halindeyiz. Hepimiz yaşadığımız mağduriyeti emniyete ve savcılığa bildirdik. Dosyamızla şuanda siber suçlar ilgileniyor. Fakat polis ekipleri de görüşebilecek bir temsilci bulamıyor. Hatta ve hatta dosya ile ilgilenen görevlinin Binance’ye bütün kişisel bilgilerini verdiği bir form doldurması gerekiyor. Bunu da hiç kimse kabul etmez. Binance’ın artık duruma el atıp bizim mağduriyetimizin gidermesi gerekiyor.”

İNSANLARI İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

Son aylarda Binance’de hacklenme olaylarının arttığını belirten Şimşek, “Bana ulaşan şuanda 12 kişi oldu fakat hacklenme olaylarının arttığını ve mağdurların olduğunu görüyoruz. Hatta bir vatandaş paylaşımın altına çok mağdur olduğunu artık intihar edeceğini yazmış. İnsanları maalesef intihara sürüklüyor. Kimsenin canı yanmadan bu sorunun çözülmesini umuyoruz. Basın aracılığıyla sesimizi duyurmak varsa daha fazla mağdur toplanıp birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. ÖMER DUR