İlk etapta TOKİ’ye tahsis edilmesi düşünülen 27 hektarlık alanın da kendilerine tahsis edilmesi için Hakkı Attaroğlu başkanlığındaki Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi yönetimi İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın başkanlığında bir heyet ile bir araya geldi. Torbalı Karma ve Mobilya OSB İdari Binası’nda yapılan toplantıya Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Karayolları 2. Bölge Müdürü, Murat Gönenli, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın ve Torbalı AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar da katıldı. Kaya’ya bölge ile ilgili isteklerini anlatan Torbalı Karma ve Mobilya OSB Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan destek sözü aldılar. Toplantıda sanayicilerin diğer sorunlarını da dinleyen Kaya, sorunların çözümleri için ilgili kurum yetkilileri ile de tek tek görüştü. Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın sorunlarına büyük duyarlılık gösterdiğini, konuyla ilgili tüm kurum temsilcilerini de yanına alarak bölgemizde yapılan toplantıya katıldığını belirten Torbalı Karma ve Mobilya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Attaroğlu, toplantının çok verimli geçtiğini, yer taleplerinin kabul edilmesi ile birlikte yeni fabrika ve istihdamın önünün açılacağını söyledi.

“130 SANAYİCİ SIRADA BEKLİYOR”

Geçen yıl Mobilya sektörünün de OSB bünyelerinde yatırım imkanına kavuşması ile birlikte lojistik avantaja da sahip olan bölgelerine fabrika kurmak isteyenlerden büyük bir talep artışı olduğunu dile getiren Attaroğlu, “Bölgemize olan bu talebi karşılamak için yeni yer tahsisine ihtiyacımız var. Geçen yıl mobilya sanayicilerinin yatırımları için bölgemize 62 hektarlık bir Hazine arazisi dahil edilerek alanımız 130 hektara çıktı. Şu anda 64 sanayici tesis kurmak için bölgemize müraacat etti. 130’un üzerinde sanayicimiz de yer olması halinde yatırım yapacaklarını ifade ettiler. Bizde bu yatırım taleplerini karşılamak istiyoruz. Bu konuda İzmir Vekilimiz Mahmut Atilla Kaya’dan destek istedik. İlk etapta bu yer tahsisi verilirse 3 bin metrekare ile 25 bin metrekare arasında değişen yeni yatırımların önü açılacak” dedi.

“OTOYOL BAĞLANTISI SAĞLANMALI”

Bölge çevresinde yer alan 27 hektarlık alanın da yatırım taleplerinin karşılanması için OSB kullanımına açılmasını talep ettiklerini vurgulayan Attaroğlu, bu taleplerinin kısa süre içinde karşılanması ile lojistik avantajlarının da etkisi ile bölgenin kısa sürede yeni fabrikalarla donatılacağını anlattı. İzmir-Aydın Otoyolu Torbalı çıkışından bölgeye kadar ulaşan yolun da genişletilmesini istediklerine dikkat çeken Attaroğlu, ayrıca İzmir-Aydın Otoyolu’ndan bölgemize giriş çıkış imkanının da sağlanması ile bölgelerinin lojistik avantajının daha da katlanacağını açıkladı.

“ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da OSB yöneticilerinin taleplerini dinlediğini belirterek, toplantıya ilgili kurumların yöneticilerinin de katıldığını, yer talebi ve yol ile ilgili sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını söyledi. Kaya, "Yatırım, üretim, istihdam, ihracat odaklı büyüme stratejisiyle yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi sonra da insanımızın ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda üretim yapmak isteyen herkesin yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edeceğiz. Yatırım, istihdam, üretim ve gerçekleştirdikleri ihracatla ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan her bir yatırımcımızın başımızın üzerinde yeri vardır. Sanayicilerimizin burada yeni yatırımların yapılması ve lojistik sıkıntılarının çözülmesi ile ilgili istekleri oldu. Konuyu ilgili kurumların yöneticileri ile de konuştuk. Çözüm için elimizden gelen gayreti sonuna kadar göstereceğiz” diye konuştu.