Milliyet Gazetesi’nin önemli isimlerinden Kemal Önderoğlu’nun Torbalı’da darp edildiği ortaya çıktı. Belediye Başkanlığı seçiminin olduğu gün katıldığı meclis toplantısından dönüş yolunda Alpkent Mahallesi’nde bir magandanın sopalı saldırısına uğrayan usta yazar, bunu bugünkü yazısına taşıdı.

İşte Kemal Önderoğlu’nun kaleminden kendisine saldırı ile ilgili bugünkü yazı:

27 Nisan 2021 Salı günü, öğle saatlerinde aracımla ilçenin Alpkent Mahallesi Cemali Tuncer Bulvarı’na doğru ilerlerken 30-40 yaşlarındaki bir araç sürücüsü iki kez önümü kesti, eline aldığı sopayla kasten beni darp etti

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde üçüncü kez belediye başkanlığına seçilen Ramazan İsmail Uygur’un ani vefatı nedeniyle hem taziye ziyareti hem de yerine geçecek yeni başkan sürecini izlemek için gittiğim İzmir’in tarım, sanayi ve turizm kenti Torbalı’da gerçekten çok üzücü bir olay yaşadım. Bu şirin ilçede bedensel gücüne güvenerek saldırgan bir zavallı magandanın yaşaması ve ortalığı kana bulamaktan kaçınmayacak gibi bir tavır içinde kabadayılık yapması çok üzücü.

Ki, aracında ya aracın sahibi ya da annesi olduğunu düşündüğüm bir kadının yanında, önümü kesip argo tabirle haydar ismi verilen bir sopa ile saldırıda bulunması çok şaşırtıcıydı. Öncelikle bu çirkin olayı yaşadığım gün, yasal yollara başvurmamda bana güç veren Torbalı Yunuslar ekibinde görevli biri kadın üç genç polisimize, Torbalı Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin doktor ve hemşirelerine, acil servisteki görevli polis memuru Kamil bey ile Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki amir ve polis memurlarına yaşadığım bu utanç verici saldırıdaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

OLAY NASIL MI BAŞLADI?

27 Nisan 2021 Salı günü Torbalı ziyaretim öncesi saat 12.30 ile 13.00 arasında Alpkent Mahallesi Cemali Tuncer Bulvarı’ndaki bir marketten alışveriş yapmak için yöneldiğimde bir araç önümü kesip camından kolunu çıkararak dur işareti yaptı. Tanımadığım, ancak 300 metre önce tali bir yoldan ani çıkış yaparak akan trafiğin arasına girmeye çalışırken elimle yavaş gibi bir uyarıda bulunduğum araç ve sürücüsü olduğunu tahmin ettim. Yoluma devam ettim. 300-400 metre sonra aynı araç ve sürücüsü sol tarafımdan “süratle” geçti, tekrar önümü kesti ve ben de kaza yapmamak için sağ taraftaki bir sokağa giriş yaparak durdum. O araç da giriş yaptı ve yine önümü kesti, tanımadığım 30-40 yaş aralığındaki kişi aracından indi. Aracından aldığı bir sopa (!) ile üzerime yürüdü ve saldırdı. Salladığı o sopa ile sol kol bileğimin biraz üstüne kuvvetle vurdu, 8-9 santimetre uzunluğunda bir kesik açarak beni yaraladı. Sol kolum kan içinde kaldı. Şaşırdım ve tepki de gösteremedim. Tanımadığım ve sadece trafikteki hareketini tehlikeli olduğunu işaret ettiğim bu zavallı kişi sokak sakinlerinin tepkisi ve bağırmaları üzerine, ikinci darbeyi yapamadı; aracında yanında oturan kadının kolundan tutup çekmesi üzerine beni tehdit edip, ağır küfür ve hakarette bulunduktan sonra aracına binip kaçtı. Böyle bir zavallı magandayla muhatap olduğum için üzüldüm.”

Şaşkınlığım, tek kelime söz etmediğim ve sadece trafikteki aceleciliğini elimle yavaş anlamına gelen uyarım sonucu karşılaştığım bu zavallı bedensel gücüne güvenen maganda kılıklı saldırganın, başkalarına zarar vermemesi için yasal yollara başvurdum. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü birimine şikayet ettim. Hatırlatayım; bu ilçeye geldiğinizde alo derseniz plakasını vereceğim bu araçta, 30-40 yaş aralığında olduğunu tahmin ettiğim saçları kesik ve iri yarı kabadayı kılıklı “zavallı maganda” tipli sürücüsünü direksiyon başında görürseniz ve trafikte hata yaparsa sadece, “Alo Polis 155” hattına ihbar edin. Sakın ola sesli veya işaretli olarak uyarmayın, yoksa siz de benim gibi aynı saldırıya uğrayabilirsiniz. Aman dikkat!”