30 Ekim Cuma günü gerçekleşen deprem sonrasında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kriz masası oluşturuldu. Torbalı’da bulunan tüm okul müdürlükleri ile iletişim kurularak okullarda hasar tespit çalışmalarıyla ilgili bilgiler toplandı. Kriz masası tarafından yapılan çalışma neticesinde okul müdürlerinden edinilen bilgiler doğrultusunda ilk belirlemelere göre okul binalarında herhangi bir hasar olmadığı belirtildi.

Kriz masasını koordine eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun deprem sonrası çalışmalarına çok yönlü olarak devam ettiklerini, okul binalarının hasar tespit çalışmalarının yanı sıra öğrenci ve velilerden gelen bilgiler doğrultusunda evlerde oluşan hasar bilgilerinin de kaydedilerek ilgili birimlere ulaştırdıklarını ifade etti. Tosun, "Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem büyük korku ve paniğe sebep oldu. Tüm halkımıza geçmiş olsun. İlcemizde ilk belirlemelere göre binalarda önemli bir hasar görülmemektedir. Okul binalarımız da gayet iyi durumdadır. Hasar oluşan ilçelerimiz için endişeleniyoruz ve daima yardıma hazırız. Evleri hasar gören vatandaşlarımız için çok üzgünüz. Dualarımız enkaz altında kurtarılmayı bekleyen insanlarımız içindir. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuştur. Allah görev başındaki kurtarma ekiplerinin ve evleri hasar gören vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. Bizler görevimizin başındayız ve ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

İLÇE ACİL DURUM EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Torbalı ilçesinde bulunan okullarda oluşturulan acil durum ekipleri güncellenerek göreve hazır duruma getirildi. Deprem sonrası risk yönetimi konusunda çalışma yapılacağını belirten yetkililer Torbalı ilçesinde kriz yönetimi yapılmayacağını adet sonrası risk çalışmaları yapılacağını belirttiler.

REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİNDE PSİKOSOSYAL EKİBİ OLUŞTURULDU

Diğer taraftan deprem nedeniyle travma yaşayan öğrenci ve velilere psikososyal destek sağlamak üzere okullarda görevli rehber öğretmenler mesai gözetilmeksizin göreve çağrıldı. Okulunda rehber öğretmen bulunmayan okul müdürlüklerinin ise Torbalı Rehberlik Araştırma Merkezinde oluşturulan psikososyal destek ekibi ile iletişim kurarak gerekli destek ve danışmanlık hizmeti verilmesi sağlandı.