Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu, cumartesi günü gerçekleştirilen LGS’de Torbalı’da bir okulda 2’nci oturum kitapçıklarının 1’nci oturumda, aradan sonra da 1’nci oturum kitapçıklarının 2’nci oturumda dağıtıldığı iddiasını gündeme taşıdı.

Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Lise Geçiş Sınavı’na (LGS) ilişkin gelen bilgileri derleyerek bir açıklama yaptı. Açıklamada, Torbalı’da bulunan bir okulda 2’nci oturum kitapçıklarının 1’nci oturumda, aradan sonra da 1’nci oturum kitapçıklarının 2’nci oturumda dağıtıldığı yönündeki iddiaya yer verildi. Kendilerine ulaşan bilgileri derleyen Eğitim Sen, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İzmir Torbalı Mustafa Çoban Ortaokulu 8 numaralı salonda 2. oturum kitapçıklarının 1. oturumda dağıtıldığı, öğrencilerin soruları yanıtladığı ve daha sonra araya çıktıkları ve aradan sonra da 1. oturum testlerini yaptıkları iddia edilmektedir. Bu iddia sınav güvenliği ve geçerliği açısından oldukça ciddidir. Bu iddianın hızla MEB tarafından araştırılması ve bir açıklama yapılması gerekmektedir.”