Merhaba Torbalı. İlk olarak beni tanımayanlar için kendimi tanıtayım. 25 yıldan beri Torbalı’da ikamet ediyorum. İlkokulu ve liseyi Torbalı’da üniversiteyi ise Uşak’ta okudum. Gazetecilik bölümünü bitirerek sektöre girmiş oldum. Mezun olduktan hemen sonra yaklaşık 2 yıl boyunca Büyük Torbalı Gazetesi’nde haber müdürlüğü yaptım. Daha sonra şartlar ve imkanlar doğrultusunda Büyük Torbalı’dan ayrılarak Torbalı Güncel’de çalışmaya başladım. Yaklaşık 3 aydır da elimden geldiğince Torbalı Güncel’e hizmet etmeye çalışıyorum. Bugün kendimi hem Torbalı Güncel ailesine tanıtmak hem de beni tanıyanların hangi kurumda çalıştığımı tam anlamıyla öğrenmesi için böyle bir yazı kaleme almak istedim. Neyse ki yazıyı okuyanlar artık Torbalı Güncel için hizmet verdiğimi öğrenmiştir. 

Kendimi arz ettikten sonra uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir konu vardı. Bugün de bir canlı canlı bir örneğine şahit olduktan sonra yazmaya karar verdim. Yeni evlenen biri olarak mutfak alışverişinin bu kadar zor olacağını beklemiyordum. Merak ettiğim konu şu ki bu alışverişi yapmak hep mi bu kadar zordu?

Vatandaş artık pazara gittiğinde meyve almayı aklının ucundan geçirmiyor. Asıl amaç karnını doyurabilecek ürünleri almak. Meyve satışı yapan bir Pazar esnafı ile görüştüğümde “2 yıl önce pazara getirdiğim ürünün yarısını bile getirmiyorum ama yine de bitiremiyorum” dedi. Bu da demek oluyor ki ya vatandaşlarımız artık meyve alamıyor ya da pazardan alışveriş yapmayı tamamen kesip manava yöneldi. Ama manav esnafı da aynı durumdan şikayetçi...

Komik ama gerçek bir şey var. Meyve tüketmek artık lüks!

Sorgulamamız gereken bazı şeyler var. Mesela! Kazandığımız para sabit kalırken, para harcadığımız ürünler neden bu kadar artıyor?

Artık insanlar gelen zamlara gülüyor. Önceden üzülüyordu, daha sonra tepkisiz kalmaya başladı, şimdi ise kaderine gülüyor. Gelen zamlar artık bizlerin kaderi oldu. Bizler de kaderimizden kaçamayacağımızı anladık.

Herkes dört gözle 2023’te yapılacak olan seçimi bekliyor. İktidar yine zafer peşinde, muhalefet ise iktidarı kazanma. Ama şu bir gerçek ki iktidar da muhalefet de bu seçimi ekonomik anlamda kurtuluş olarak görüyor.

Muhalefeti anlıyorum ülkeyi yönetmiyorlar. İktidar neden 2023 seçimini bekliyor. Seçimi kazansan şimdikinden ne farkın olacak. Bakanlarını mı değiştireceksin? Şimdi de değiştiriyorsun. İstediğin kuruma istediğin atamayı yapabiliyorsun. İktidar 2023’ü işaret ederek insanları oyalamak yerine icraat yaparak oy kazanmayı denese daha iyi olur.

Amaç ülkeyi mi yönetmek vatandaşı mı memnun etmek!

Elindeki gücü kullanmayıp 2 yıl sonrasını işaret ediyorsan, iki yıl sonrası senin için hüsran olur!