Merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ‘Mega projem’ diye belirttiği yeni kent meydanı ve belediye hizmet binası projesi kısa süre içerisinde başlıyor. İhale aşamasına gelen proje kapsamında kapalı pazaryeri yıkılacak. Yeni pazaryeri de Vergi Dairesi’nin yanındaki boş alana yapılacak. Bir kompleks şeklinde yapılacak olan bu pazaryeri inşaatı tamamlanana kadar Tepeköy Pazarı, Muratbey Mahallesi’ne taşınacak. Stadyumun yanında yer alan daha önce sağlık meslek lisesinin bulunduğu geniş alana kurulacak olan pazaryeri için hazırlıklar başladı.

YAKUPOĞLU İNCELEME YAPTI

Dün bu kapsamda Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu ve Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürü İsa Ünlü inceleme yaptı. Geçici lavabolar, elektrik ve su alt yapıları için talimatlar verildi. Kısa süre içerisinde bu işlemlerin yapılması istenen alanda iş makineleri de çalışmalarını sürdürüyor. İki ay içerisinde bu alana taşınacak olan semt pazarı, Vergi Dairesi’nin yanında yapılacak olan kompleks halindeki pazaryerinin açılmasıyla buraya taşınacak.

YENİ PAZARYERİ VERGİ DAİRESİ YANINA

Torbalı’nın çok şık bir kent meydanına ve kolay ulaşabilecekleri çağdaş ve modern yapıdaki belediye binasına kısa süre sonra kavuşacağını ifade eden Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “Projede ihale aşamasına geldik. Bu kapsamda kapalı Pazaryeri yıkılacak. Geçici olarak semt pazarımız, Hipodrom Kafe’nin yanında alan yere taşınacak. Bunun için hazırlıklarımız başladı. Bölgede otopark sorunu da çok fazla olmayacak. Yeni pazaryerimiz tamamlanıncaya kadar Pazar esnafı burada tezgah açacak” ifadelerini kullandı.