Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, İzmir'i artık riskli iller arasında göstermesinin ardından, bu hafta sonunda vakaların daha da artmasından endişe ediliyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, vatandaşlara bir dizi öneride bulunurken, "Mümkün olduğunca evde kalmak, en iyisi" mesajını verdi. Başkan Çamlı, vatandaşların, mecbur kalmadıkça hafta sonunda sokağa çıkmamalarının, sağlıkları açısından çok olumlu bir karar olacağını savundu.

SOSYAL MESAFEYİ DAHA DA ARTIRIN

Mevcut pandemi kurallarının, yani maske, fiziksel mesafe ve hijyen şartlarının mutlaka yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şunları söyledi:

"Maskeyi mutlaka takın. Maskeyi takarken de çıkarırken de kurallarına göre davranın. Maskeli olsanız da fiziksel temastan kaçının. Maske, ağzınızı, burnunuzu kapatmalı. Maskeyi kolda, çene altında taşımanın anlamı yok. Fiziksel mesafeye pek uyulmadığını görüyoruz. 1.5 metre olarak kabul edilen sosyal mesafeyi, mümkünse 2 metreye çıkarın. Toplu taşıma araçlarından, kalabalık yerlerden uzak durun. Plajda, kafelerde, restoranlarda fiziksel mesafeye çok dikkat edin. İzmir'de Covid 19'un çok ciddi bir tehlike olarak genişlediğini aklınızdan çıkarmayın. Ben hasta olmam, bana bir şey olmaz, demeyin. Alışveriş merkezlerine gidecekseniz, insanların en az sayıda olacağı saatlerde gidin. Toplu taşım araçlarını kullanacaksanız, yine aynı şekilde, en az yolcunun olduğu saatlere denk getirin. En doğrusu, mümkün olduğunca evde kalmak."