Torbalı Doğa Koleji’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar da dikkate alınarak, Ana okuldan sonra 8. ve 12. Sınıflarda da telafi programı ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitim programı ile başladı. Torbalı Doğa Koleji'nde, yeni aktif hale getirilen termal kamera, dezenfekte tüneli ile birlikte en üst seviyeye taşınan COVİD-19 tedbirlerine ek olarak, maske ve sosyal mesafe kurallarından da asla ödün verilmiyor. Torbalı Doğa Koleji,  Torbalı’da açıldığı günden bu yana çağdaş eğitim yaklaşımları ve kaliteli hizmet anlayışıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Torbalı Doğa Koleji Kampüs Müdürü Ahmet Tuncay Yapıcı,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar da dikkate alınarak başlatılan telafi programı ve yetiştirme kurslarının, 21 Eylül 2020 tarihine kadar yoğun bir ders takvimi ile süreceğini belirtti.  Telafi ve yetiştirme programının, bazı gruplarda sadece online, 8. ve 12. Sınıflarda ise, “Türkiye ‘de ender uygulanan bir yöntemle, aynı anda hem yüzyüze hem de online (canlı) ders uygulaması olarak başladıtıldığını söyleyen Torbalı Doğa Koleji Kampüs Müdürü Ahmet Tuncay Yapıcı, öğretmen kadrosunun da 8 Ağustos 2020 tarihinden beri hazırlıklarını sürdürdüğünü ve 13 Ağustos’tan itibaren de tam kadro olarak okulda görevlerine başladığını ifade etti.

YOĞUN TELAFİ PROGRAMI 5 HAFTA SÜRECEK

“Okulumuzda online ve yüz yüze eğitim faaliyetlerimiz her sabah 10:00 da başlayacak” diye sözlerine devam eden Müdür Yapıcı, “Geriye dönük eğitim öğretim süreçlerini pekiştirecek, yeni öğretim yılı için ön hazırlık ve oryantasyon sağlayacak yoğun telafi programımız 5 hafta sürecek.  Torbalı Doğa Koleji, yaşanılan hassas pandemi sürecinde, bakanlık tarafından istenilen tedbir ve standartları en üst seviyede karşılayacak bütün teknik donanım ve hazırlıkları tamamladı. Bütün hazırlıklara ek olarak “Temiz Ve Sağlıklı Okul Belgesi” için TSE ye başvuru yapıldı. 21 Eylül 2020 den itibaren yüz yüze eğitime geçildikten sonra da öğrencilerimiz, servis yetkilisi tarafından evlerinden sağlık kontrolü ve günlük tutanakla teslim alınacak, ateş vb. Covid-19 semptomları gösteren çocuklar anında tespit edilerek kesinlikle servise alınmayacak ve tedavi için anne babalarına ayrıca bilgi ve destek verilecektir” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM EVLATLARIMIZDIR’

Okul girişinde özel olarak sağlanan termal kamera ile kontrol edilerek okula alınan öğrenciler, ayrıca dezenfekte tünelinden geçerek okula giriyor. Yine tüm öğrencilere özel olarak ürettirdiğimiz maske verilirken, sosyal mesafe kuralına kolejde mutlaka uyum sağlanıyor.  Okulun, 11 dönüm gibi büyük bir alanda faaliyet gösterdiğini belirten Ahmet Tuncay Yapıcı, “Okulumuzun bütün eğitim ve sosyal ortamları, pandemi hassasiyeti ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak özenle hazırlandı. Teneffüsler, yemek araları, kademelere göre ayrılmış ve okul eğitim öğretim süreçleri asgari yoğunluk esası ile yapılandırıldı. Torbalı Doğa Koleji olarak, ülkemizin en güçlü eğitim markasının akademik desteği, yaşanılan salgın sürecine ilişkin en üst seviyede aldığımız tedbirler ile çocuklarımıza kavuşmanın heyecanını ve özlemini yaşamaktayız. Torbalı Doğa Koleji yeni eğitim öğretim dönemine de tam olarak hazırız. Öğrencilerimiz bizim evlatlarımızdır. Hepsini anne babalarının hassasiyeti, özeni ve sevgisi ile kucaklamaya sahip çıkmaya hazırız. Bizlere güveniniz” şeklinde konuştu.