Torbalı Doğa Koleji t-MBA Öğrencileri, geliştirdikleri “Covid-19 U Birlikte Yeneceğiz” sosyal projesi kapsamında, Cumartesi günü Torbalı’da sahaya inerek, esnafı ziyaret edip maske dağıttı. Bu ziyaretlerde öğrenciler, Torbalı Doğa Koleji’nin Korona sürecine ilişkin hassasiyetini, tedbirlerini ve Torbalı esnafından bu sürece ilişkin ne tür destekler beklediklerini, bizzat yerlerinde yaptıkları ziyaretlerle esnafa anlatıp, ayrıca esnafa, Torbalı Doğa Koleji olarak özel yaptırılan, Sağlık bakanlığı onaylı çok kullanımlı (yıkanabilir) maske dağıtımı da yaptılar. Bu anlamlı proje, gerek Torbalı, gerekse İzmir’de bir okulun, halkla birlikte korona süreci için işbirliğini temel alan ilk proje olarak tarihe geçerken, iletişim kurulan bütün esnaf ve kuruluşların büyük beğeni ve takdirini kazandı.

OKUL VE VİRÜS ÖNLEMLERİ

Torbalı Doğa Koleji, yaşanılan hassas pandemi sürecinde, bakanlık tarafından istenilen tedbir ve standartları en üst seviyede karşılayacak bütün teknik donanım ve hazırlıkları okul bünyesinde tamamlamıştı. Yüz yüze eğitime geçildikten sonra öğrenciler, servis yetkilisi tarafından evlerinden sağlık kontrolü ve günlük tutanakla teslim alınacak, ateş vb Covid-19 semptomları gösteren çocuklar anında tesbit edilerek, servise alınmayacak ve tedavi için anne babalarına ayrıca bilgi ve destek verilecek. Girişte özel olarak sağladığımız termal kamera ile kontrol edilerek okula alınacak olan öğrenciler, ayrıca dezenfekte tünelinden geçerek okula gireceklerdir. Okulda bütün eğitim ve sosyal ortamları, yoğun pandemi hassasiyetine ve sosyal mesafe kurallarına göre özenle hazırlandı. Teneffüsler, yemek araları, kademelere göre ayrılmış ve okul eğitim öğretim süreçleri asgari yoğunluk esası ile yapılandırıldı. 

YAPICI: BİZLERE GÜVENİN

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Özel Doğa Koleji Kampüs Müdürü Ahmet Tuncay Yapıcı, “Torbalı Doğa Koleji olarak, ülkemizin en güçlü eğitim markasının akademik desteği, yaşanılan salgın sürecine ilişkin en üst seviyede aldığımız tedbirler ile, pandemi sürecine ilişkin duyarlılığımızı en üst düzeyde sürdürüyoruz. Torbalı Doğa Koleji yeni eğitim öğretim dönemine de tam olarak hazırdır. Öğrencilerimizi anne ve babalarının hassasiyeti, özeni ve sevgisi ile kucaklamaya hazırız. Bizlere güveniniz” dedi.