Torbalı Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği’nin (TOKSED) yaklaşık sekiz yüz davetlinin katılımı ile başlattığı "Nazım Ustaya Merhaba’ adlı kültür, sanat etkinlikleri serisine  sırasıyla Grev ve Hakikât filmleri gösterimleri, ardından ‘Dünden Bugüne Eğitim ve Sorunları’ adlı söyleşisi düzenlemişti. Geniş kitlelere hitap eden dernek, son olarak önceki akşam Torbalılı kültür, sanat sevdalılarının yanı sıra farklı illerden gelen konukların da hazır bulunduğu  "Hayatımıza Dokunan Dizelerin Şairleri İle Buluşuyoruz " temalı söyleşi düzenledi.

ŞİİRİ KONUŞTULAR

Dernek, Torbalıda yaşayan şairler olan Mehmet Ergün, Mehmet Bardakçı,  Göher Güler ve Deniz Çetinay'ı Torbalılı sanat severlerle buluşturdu. Ayrıca söyleşiye katılan yerel şairlerimizden Hacı Kozludere ve Bursa’dan konuk Ayşe Uludağ programa ayrı renk kattı. Panelistler ayrı ayrı şiirin kökenine, antrolojisine, Tanzimat dönemindeki kırılma noktasına ve günümüze kadar uzanan siyasal boyutlarına, edebiyatta Fransızların rolüne, Ülkemizde şiirin sanat ve toplumsal yansımasına, boyutuna, şiirin dünya coğrafyasındaki önemli isimlerine ayrı ayrı değindiler.  Söyleşi sonrası okunan şiirlerin ardından  TOKSED üyesi Hüseyin Bozdemir'in moderatörlüğünde edebiyat tadında bir söyleşi gerçekleşti.

BAŞARIYI ISRARLARIYLA GERÇEKLEŞTİRECEKLER

Dernek Başkanı Hayri Aktaş yaptığı açıklamada, “Gördükki TOKSED mütevazi bir adımıyla daha Torbalı için ciddi bir eksiklik ve ihtiyaç teşkil eden konuda adım atmış oldu. Mütevaziliğimiz herhangi bir hesap kitap yapmıyor oluşumuzdan geliyor. Cesaretimizi ise halkımıza olan inancımızdan alıyoruz. Başarıyı ise ısrarımızla gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

Torbalı Devlet Hastanesi’nde uygulama başlıyor Torbalı Devlet Hastanesi’nde uygulama başlıyor