Menderes ve Torbalı ilçelerine bağlı Özbey ve Yeniköy mahallelerini kapsayan alanda Aslar Beton şirketi tarafından Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi yapılması için yeniden harekete geçildi. 35 yıl ömrü olan maden ocağında yılda 5 milyon ton üretim yapılacak. Tamamı ormanlık alanda içerisinde bulunan proje alanının Metropolis Antik Kenti 1. derece arkeolojik sit alanına 100 metre, 3. Derece arkeolojik sit alanına ise 1,23 kilometre yakınlıkta kalıyor. Alan aynı zamanda Yeniköy ve Özbey Mahallelerine yaklaşık 1,94 kilometre ve 1,81 kilometre mesafede bulunurken, en yakın hane ise 1,0 kilometre mesafede yer alıyor. Özbey Mahalle Muhtarı Şemsettin Kanza ve Yeniköy Mahalle Muhtarı Bülent Ege bu duruma tepki göstererek bu tesisin kurulmaması için mücadele edeceklerini ifade etti.

YAVAŞ YAVAŞ ÖLECEĞİZ

Proje sahasında iki köyün yer aldığını ve bölgede zeytinlik alanlar olduğuna dikkat çeken Özbey Mahalle Muhtarı Şemsettin Kanza, “Kurulacak ocak alanında yüzlerce çam ve zeytinlik ağaçları bulunuyor. Biz bu dosyanın kapandığını düşünürken kuracakları haberini aldık. Onlar her ne kadar kurmak için isteklilerse bizlerde kurdurmamak için büyük bir mücadele vereceğiz. Bu bölgenin yok olmasını istemiyoruz. Doğamızı ve insanlarımızı yavaş yavaş öldürecek. Yer altı sularımızı kötü yönde etkileyecektir” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Bölgenin toz duman içinde kalıp doğaya büyük bir zarar vereceğini düşündüklerini ifade eden Yeniköy Mahalle Muhtarı Bülent Ege, “Her tarafımız ocak oldu. Artık yeter. Buradaki insanları ve doğadaki tüm canlıları yavaş yavaş öldürüyorsunuz. Bizler buraya asla ve asla ocak kurulmasından yana değiliz ve olmayacağız. Birlik olup bu tesisin kurulmamak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.