Her Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar bayram alışverişlerini yapmak amacıyla sokağa çıkıyordu. Bu bayram tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüzbinlerce ölüme sebep olan koronavirüs sürecine denk gelmesi dolayısıyla durumlarda farklılık yaşandı. Her bayram öncesinde sokaklarda yaşanan yoğunluk elbette değişmedi. Vatandaş, koronavirüs adeta tamamen geçmişçesine sokaklar yer alıyor. Fakat bayram öncesinde gıda, şeker ve çikolata gibi ürünlerin satıldığı yerlerde yoğunluk oluşmadı.

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı ve arife günü ile birlikte 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. Kamuoyunda bayram öncesinde alışveriş konusunda nasıl bir yoğunluk yaşanacağı merak ediliyordu. Bu haftaki sokağa çıkma yasağının son bulmasıyla birlikte vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşların alışveriş için en yoğun bulunduğu alanlar ise giyim mağazaları oldu.

MAĞAZALARDAKİ ÖNLEMLER

Kimi mağazalar girişte alışveriş yapmak için gelen vatandaşların vücut ısısını ölçerek, mağazadan çıkışlarda da dezenfektan vererek virüs için tedbirler aldı. Maskesiz sokağa çıkma yasağının da başlamasıyla mağazalarda maskesiz dolaşan kişiler görülmedi. Bazı giyim mağazalarının önünde ise uzun kuyruklar oluşurken, mağazalar virüs tedbirleri açısından mağazaya alışveriş yapacak kişi sayısını sınırlandırmak amacıyla girişe şerit çekti. Mağazalar sadece bugün açık olacak