Kuşçuburun Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıldır yapımı süren zaman zaman duran cami inşaatında sona gelindi. 20 yıl önce Balaban Akdeniz isimli bir hayırsever tarafından 12 dönümlük arsa bağışı yapıldı. Bağışın yapılmasından birkaç yıl sonra bölgeye cami yapılması için düğmeye basıldı. Temeli atılan ve daha sonra ödenek olmadığı gerekçesiyle askıda bırakılan cami inşaatı, bu yıl Torbalı Belediyesi’nin katkılarıyla tamamlanacak. Kuşçuburun Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşaat çalışmaları sürdürülen caminin ibadete açılması için parke ve halıya ihtiyaç bulunuyor. Bu iki kalemin tamamlanmasıyla kısmen açılacak olan caminin, belediyenin de katkılarıyla ramazan ayında resmen açılması bekleniyor.

BU YIL RESMEN AÇILACAK

Büyük oranda yapımı tamamlanan, imamı atanan camide şimdilik bir ibadet gerçekleşmiyor. Yapıldıktan sonra büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldıracak camide öncelikli olarak parke ve halı ihtiyaçlarının tamamlanması gerekiyor. Belediye tarafından daha önce yapılan desteklerin yanı sıra çevre düzenlemesi ile abdesthane ve lavaboların yapılacağı öğrenilirken diğer giderler için de bağışa ihtiyaç olduğu ifade edildi. Kuşçuburun Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yayan yaptığı açıklamada cami inşaatında bu yıl mutlu sona ulaşacaklarını kaydetti.

DERNEK BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Torbalı Belediyesi’ne de teşekkür eden Kuşçuburun Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yayan, “Camimizin büyük eksikleri giderildi. Mahallemizde bu büyük ihtiyaçtı. Yardımlar ve bağışlarla cami inşaatı bu yıl hızla ilerledi. Geçtiğimiz aylarda Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da bizzat gelip incelemelerde bulundu. Belediyenin destekleriyle de yaralarımızı büyük oranda sardık. Şimdi acil ihtiyaç olarak avizeler, parke ve halı kaldı. Onların da teminiyle kısmen de olsa camide ibadet başlayacak. Bu süreçte bizim yanımızda olan, elini taşın altına koyan herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.